"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABR Groep overname EP92 Voor werk

ABR Groep heeft Europe ’92 Uitzendbureau overgenomen.

Europe ’92 Uitzendbureau (EP92 Voor werk), met vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer, is overgenomen door de ABR Groep.

Uitzender ABR Groep heeft vestigingen in Den Hoorn en Barendrecht en richt zich met haar labels vooral op personeel in veiligheid, infra, milieu en industrie. De 100% overname door de ABR Groep is tot stand gekomen door de bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames. EP92 werd bij de verkoop bijgestaan door Kruger te Rotterdam.

Ondernemer Rene Stevelink van Europe ’92 Uitzendbureau is het bedrijf in 1992 gestart. EP92 is een uitzendorganisatie die zich richt op het beschikbaar stellen van administratief, secretarieel, commercieel, technisch en financieel personeel van MBO tot aan academisch niveau. Stevelink besloot een nieuwe eigenaar voor het bedrijf te zoeken. Enerzijds omdat hij vindt dat zijn bedrijf toe is aan een nieuwe fase, anderzijds zodat hij zich kan concentreren op zijn andere bedrijven Robert Aalbers van de ABR Groep heeft als missie om gespecialiseerde uitzendbedrijven in diverse markten en segmenten te verenigen en kwam voor EP92 als geroepen. De koper komt uit dezelfde regio en kent de cultuur en het type klanten. De continuïteit van EP92 stond voor beide ondernemers voorop. Aalbers: “Beide organisaties hebben andere klanten, dus de overname kannibaliseert niet. Ik voorzie dat ik een groei kan bewerkstelligen met EP92 door te investeren in verdere digitalisering en het gebruik van social media. Verder zijn er kansen door de backoffice efficiënter in te richten. Dit moet resulteren in de ontwikkeling van een hoogwaardig nichelabel op het gebied van administratieve werkzaamheden.”

Met deze overname verwacht Aalbers volgend jaar bijna een verdubbeling in omzet.

Bemiddelaar Marktlink Fusies en Overnames signaleert inmiddels een ware hausse in overnames in de HR-markt van detachering, payrolling en uitzendbureaus. Jan Dijkmans van Marktlink: “De trend is vorig jaar gestart, toen de crisis achter ons werd gelaten. Marktlink verzorgde zo vorig jaar een participatietraject van ABN Amro in Payroll Select en de overname van Zember. De verwachting is dat de significante beweging op de markt volgend jaar verder doorzet.”

Bron: ABR Groep, 19 oktober 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.