ABN AMRO: De toekomst aan de ZZP-er

0
1236

ABN AMRO heeft een trendrapport gepubliceerd over de positie van ZZP’ers. Zij worden op grond van hun expertise steeds vaker ingezet door bedrijven om veranderingen op gang te brengen.

Download: De toekomst aan de ZZP-er

“De rol van de interne flexibele schil als kostenbesparend middel raakt uitgespeeld. De behoefte van bedrijven richt zich minder op het inhuren van extra capaciteit en verschuift naar toegang tot kennis.”

Han Mesters
“Werkgevers concentreren zich op kernactiviteiten. Hierdoor zal ‘vast’ in de bedrijfspopulatie terrein prijs geven aan ‘flex’. Daarnaast ervaart Mesters dat nieuwe generaties medewerkers beduidend anders naar werk kijken dan zijn eigen generatie. Het gaat niet langer ‘vooral’ om geld, maar om plezier, voldoening en voldoende tijd voor privézaken. Het onderscheidend vermogen in dienstverlening, of dat nu bankieren, uitzenden of detacheren betreft, wordt steeds meer bepaald door een creatieve, gediversifieerde groep medewerkers. Met intrinsieke motivatie en de juiste managementondersteuning en -attitude als sleutelfactoren.”

De behoefte aan nieuwe bedrijfsmodellen is groot. ZZP’ers worden hierbij steeds vaker ingezet als ‘change agent’. Om deze rol maximaal te benutten, moeten zij meer investeren in ondernemerschap.

Dit trendrapport is geschreven in samenwerking met FastFlex.

Bron: ABN AMRO sector Zakelijke dienstverlening, maart 2013