Abeos introduceert online platform en app MatchAB

0
342

Abeos, voorheen AB Oost, pakt arbeidsbemiddeling anders aan. Werkzoekenden en opdrachtgevers matchen elkaar zelf zonder tussenkomst van een intercedent, via een innovatieve en unieke app: de MatchAB.

De MatchAB maakt slim gebruik van technologie, internet en mobiele applicaties. Op ieder willekeurig moment komen medewerkers en werkgevers, zonder tussenkomst van derden, met elkaar in contact. Van match tot contract tot factuur, alles verloopt automatisch op het online platform. De communicatie gaat via een ingebouwde videochat. Met deze app heb je je uitzendbureau altijd op zak en hoef je niet zonder werk of medewerker te zitten.

Werk on demand
“Je kunt het zien als een soort Uber, Thuisbezorgd of Airbnb van de arbeidsmarkt”, aldus Martin Engbers, bestuursvoorzitter van Abeos.
“De app voorziet gebruikers ‘on demand’ van werk of flexibel personeel. Abeos richt zich met de MatchAB vooralsnog op studenten in de provincie Flevoland. Daarna volgen andere doelgroepen en provincies.”

Gemak voor werkgevers
Ook werkgevers profiteren direct van de MatchAB. Zij regelen via de app snel en eenvoudig flexibel personeel voor hun bedrijf. Na het plaatsen van een vacature kunnen werkgevers kandidaten benaderen, vastleggen of een videogesprek aangaan. De app is klantvriendelijk en bespaart tijd. Automatisch voldoen werkgevers hiermee aan alle arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, waaronder de cao-verplichtingen.

Bron: Abeos persbericht, 10 september 2018