AB Vakwerk sponsort marathon schaatsteam

0
451

AB Vakwerk sponsort schaatsteam met regionale troeven. Woensdag werden de teamleden van het marathonpeloton gepresenteerd aan de pers in Zwaagdijk.

AB Vakwerk

De aanwezige pers kreeg een goed beeld van de schaatsers, hun ambities voor komend seizoen en van hun ploegleider en drievoudig Nederlands kampioen Jan Kooiman.

Verbreding naamsbekendheid
Met de sponsoring van een marathon schaatsploeg zet AB Vakwerk, uitzend- en detacheringsbedrijf in Friesland en Noord-Holland, zich nog beter op de kaart. Uitgangspunt was dat het team goed aansluit bij de sfeer en mentaliteit van het bedrijf: nuchter, no-nonsense, mouwen opstropen, coöperatief samenwerken en doorzetten.

schaatsteam AB Vakwerk

Het team
Ruud Aerts is natuurlijk al jaren een mooi uithangbord voor Brabant. De man uit Riel heeft een flinke erelijst opgebouwd, met onder andere twee zeges op natuurijs in Zweden en als kroon op het werk een overwinning in een klassieker: de Veluwemeertocht.

Daarnaast is Jan van Loon een prima vertegenwoordiger van Flevoland. De schaatser en inline-skater uit Almere was in beide disciplines al succesvol. Afgelopen winter nog boekte Van Loon zijn allereerste wedstrijdzege in de KPN Marathon Cup op het hoogste niveau.

Met Mark Horsten is ook Friesland vertegenwoordigd. Horsten is een man met een verhaal. Al bijzonder succesvol op inline-skates, maar nog niet eerder in competitie te zien op schaatsen. ’Ik heb een hekel aan kou’, liet Horsten zich meer dan eens ontvallen. Dat wordt voor hem een grensverleggende winter.

Uit Overijssel komt Gerwin Smit, die ook al flink aan de weg timmerde op wieltjes. Anders dan Horsten is Smit echter ook al jaren een gerespecteerde kracht in het marathonpeloton, die precies weet wat nodig is om tot een goede prestatie te komen.

De provincie Gelderland heeft liefst twee vertegenwoordigers in Team AB Vakwerk: Peter Duits uit Elspeet en Ruben Wieberdink uit Elburg. Allebei net in de twintig en talenten die een kans krijgen in deze nieuwe ploeg.

Tot slot is er met Bart van den Berg nog een schaatser uit Zuid-Holland in het gezelschap. De rijder uit Wijngaarden draait al wat jaartjes mee en weet wat er te koop is in het marathonpeloton. Hij wil dit seizoen de volgende stap zetten in zijn loopbaan.

Directeur Hylke van der Veen van AB Vakwerk sloot persconferentie en ploegpresentatie af: „Ik ben ongelooflijk trots op deze ploeg. Het zijn geweldige sportmannen en ik ben er van overtuigd dat ze onze naam en kleuren op de juiste manier uitdragen. Kortom: AB Vakwerk heeft veel zin in het komende marathonseizoen!”

Bron: AB Vakwerk, 25 september 2014