AB Brabant en AB Zuidoost gaan fuseren

0
543

logo AB Brabant

11 juli 2012

Op maandag 9 juli hebben de besturen en directeuren van AB Brabant en AB Zuidoost Brabant gezamenlijk een hoofdlijnen-overeenkomst ondertekend waarin staat dat beide partijen met elkaar willen fuseren.

De overeenkomst is ondertekend na een positief advies van de ondernemingsraden van beide ondernemingen. Ook zijn de ledenraad van AB Brabant en de leden van Zuidoost Brabant geïnformeerd over de fusieplannen.

Bestuursvoorzitters fusiepartijen geven elkaar een handAB Brabant grootste agrarische werkgever
Beide bestuursvoorzitters – Jack van Poppel van AB Brabant en Wil Meulenbroeks van AB Zuidoost Brabant – gaven tijdens de bijeenkomst aan vele voordelen te zien in de voorgenomen fusie, die ervoor zorgt dat de nieuwe organisatie de grootste agrarische werkgever in Noord-Brabant wordt.

Synergievoordelen
AB Brabant en AB Zuidoost Brabant vullen elkaar bijzonder goed aan als het gaat om bedrijfsverzorging, detachering, uitzenden en payrolling. De synergievoordelen die de fusie met zich meebrengt, zorgen ervoor dat het belang van de leden en klanten van beide organisaties ook in de toekomst maximaal wordt geborgd.

De nieuwe AB-organisatie speelt daarmee in op een agrarische markt waarin schaalvergroting, het aanboren van nichemarkten en een toenemende vraag naar flexibele arbeidskrachten belangrijke aandachtspunten zijn.

Bron: Persbericht AB, 11 juli 2012