53% werknemers wil van baan veranderen om door te groeien

0
110

Een gebrek aan carrièremogelijkheden is voor Nederlandse werknemers in alle sectoren een probleem. Om verder te komen in hun loopbaan voelt maar liefst 53 procent van de professionals zich genoodzaakt over te stappen naar een andere werkgever.

Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Willis Towers Watson onder meer dan 36.000 werknemers wereldwijd.

Risico
De ‘Global Workforce Study’, die Willis Towers Watson laat zien dat werkgevers het risico blijven lopen dat ze hun beste mensen aan de concurrentie verliezen. Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden is hiervan de belangrijkste oorzaak. Zelfs als andere aspecten van hun werk – zoals beloning, secundaire arbeidsvoorwaarden en de bedrijfscultuur – wel aan hun verwachtingen voldoen.

Doodlopende baan
Angel Hoover, Hoofd Talent Management & Organizational Alignment Practice EMEA bij Willis Towers Watson: “De term ‘doodlopende baan’ werd vroeger gebruikt voor ongeschoold, laagbetaald werk. Helaas is het tegenwoordig ook steeds vaker van toepassing op hoogopgeleide functies, waarbij werknemers het gevoel hebben slechts beperkt kans te zien vooruit te komen binnen hun organisatie.”

Interne communicatie
Opvallend is dat bijna 70 procent van de werkgevers vindt dat zij hun mensen voldoende carrièreontwikkelingsmogelijkheden bieden (‘Talent Management and Reward Study’ – onderzoek Willis Towers Watson). Hoover: “Het verschil van opvatting over aanwezige carrièremogelijkheden tussen werknemers en werkgevers kan te maken hebben met een doorgaans gebrekkige interne communicatie over carrièremanagementprogramma’s.”

Bron: Willis Towers Watson, 17 november 2016