1 op de 5 werknemers krijgt geen kerstpakket

0
827

Zo’n 20% van alle werknemers krijgt geen kerstgeschenk van hun werkgever.

Werkgevers onderschatten de waardering die een werknemer heeft voor het ontvangen van een kerstpakket.
Met diverse acties brengt Tempo-Team dit in december onder de aandacht.

Kerstpakket blijk van waardering
De meerderheid van de werknemers is tevreden over het geschenk van de baas: 84% van de werknemers is er blij mee. Gemiddeld wordt er tussen de 25 en 49 euro uitgegeven aan een kerstcadeau. Werknemers denken overigens dat werkgevers minder uitgeven aan het kerstpakket dan het budget dat er feitelijk aan wordt besteed. Dit blijkt uit onderzoek door DJV Insights in opdracht van Tempo-Team.

Naast 20% van de betaalde werknemers, krijgen ook veel vrijwilligers geen kerstcadeau. Tempo-Team onderneemt deze maand allerlei acties om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen toch een cadeau krijgen voor kerst. Zo is er de kerstpakkettenroulette op donderdag 17 december op vier grote NS stations. Op de stations in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam mogen mensen draaien aan het rad en kunnen ze allerlei prijzen winnen. Op de vestigingen van Tempo-Team worden daarnaast kerstpakketten ingezameld voor de voedselbank. Voor elk ingezameld kerstpakket doneert Tempo-Team een extra pakket.

Joost Heeroma woordvoerder Tempo-Team: “Waardering uitspreken richting werknemers blijft een krachtig middel om talent aan je te binden. Of het nu een eindejaar bonus is, een uitgebreide teamdag of een kerstpakket; het zijn momenten om je werknemers te laten zien dat ze ertoe doen.”

Bron: Tempo-Team, 11 december 2015