vrijdag 22 februari
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Bijzondere voordelen van online assessments

660
Hajo Valk, MatchQ: "Online assessments vooral geschikt voor personeelsintermediairs en opdrachtgevers met vacatures waar veel kandidaten op solliciteren."

Duurzame inzetbaarheid – Ieders pakkie-an

248
Adriana Stel, directeur STOOF: "We streven naar een opleidingspercentage van 20% van alle werkende uitzendkrachten. Alle hulp daarbij is welkom!"

NBBU, Arbeidsmarkt van Morgen – rond de tafel

290
Hoe organiseren we inkomenszekerheid? Impressie NBBU-congres 'Arbeidsmarkt van Morgen' en interview met Leo Witvliet, Nyenrode.

The Employment Group, interview met Léon Rust

650
The Employment Group bemiddelt en detacheert zowel professionals als vakmensen. Onder TEG vallen de labels Voort, Staatvast en Faber Personeel.

Interview Ela Timar, Interactief Groep, Intercedent van het Jaar 2017

678
Intercedente Ela Timar is een ongelooflijke doorzetter, en een warme persoonlijkheid. Het verhaal van haar loopbaan dwingt respect af.

YER – interview met Johan Overgaauw

1770
YER bemiddelt hoger opgeleiden voor vast en tijdelijk werk in Technology, Public en Banking & Insurance. Kandidaten krijgen veel aandacht en begeleiding.

Platformeconomie, hoe werkt het voor alle deelnemers?

761
Interview met platformexpert Martijn Arets over de voor- en nadelen van platformen die vraag en aanbod van werk bij elkaar brengen.

Platformwerk en arbeidsrecht – Hanneke Bennaars, UvA

976
Hoe verhoudt platformwerk zich tot bestaande arbeidsrechtelijke systematiek? Interview met Hanneke Bennaars, onderzoeker arbeidsrecht, UvA.

Abiant Uitzendgroep – interview met IJsbrand Havinga

629
Alleen al voor de Nederlandse vestigingen van Abiant zijn 5.000 tot 6.000 uitzendkrachten aan het werk. De totale omzet bedraagt in 2017 €200 miljoen.

NettStaff – interview met Patrick Soeters

501
‘Wij willen de beste dienstverlener zijn voor technische professionals in Installatie- en Elektrotechniek. De service aan medewerkers en opdrachtgevers staat bij ons centraal.'

Mantas Bonckus, Manager HOBIJ Baltics – interview

493
Femke van Soest interviewt Mantas Bonckus, Manager HOBIJ Baltics, die woont en werkt in Litouwen. Hij spreekt vier talen vloeiend en vertelt over internationaal recruitment.

Consolid overname Oudstanding Groep

846
“Ervaren generaties worden belangrijker in de vervoersbranche," volgens Dennis Mortier, Consolid, en Jasper den Haan, Oudstanding Groep.

Bescherming persoonsgegevens, praktische aanpak uitzendbranche

1339
VKA, ARTRA en FlexKnowledge komen met een ‘Privacy toolbox’ voor organisaties om grip te krijgen op privacy. Interview met Marius van Rijswijk, senior consultant.

Comatch – bemiddeling van zelfstandige consultants op managementniveau

135
Comatch bemiddelt zelfstandige consultants voor het hogere segment. 'Digitaliseringsvraagstukken spelen nu in elke sector,' zegt mede-oprichter Jan Schächtele.

Joyce Bijl, Managing Director Adecco Staffing, UAE en Qatar

1179
Joyce Bijl: "Als Managing Director UAE (Dubai en Abu Dhabi) en Qatar ben ik eindverantwoordelijk voor onze kantoren en medewerkers. We werken hier met 50 medewerkers, waarvan het grootste deel van de collega’s uit expats bestaat."

Persoonsgegevens uitzendbranche – Elze ’t Hart, VBK.nl

2280
Elze ’t Hart, advocaat Van Benthem & Keulen, over bescherming van persoonsgegevens in de uitzendbranche. Vanaf 25 mei 2018 geldt de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

MEEST GELEZEN

Steeds meer mensen werken als oproepkracht

“De toename in flexwerk ontstaat vooral door de groei van het aantal oproepkrachten en het aantal zzp’ers die eigen diensten aanbieden,” zegt Sarike Verbiest, TNO-onderzoeker Flexibiliteit.

CAO NIEUWS

COLUMNS