zaterdag 2 juli
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Wil jij werken bij het leukste softwarebedrijf van Nederland?

Kom werken bij HelloFlex group! Het leukste softwarebedrijf van Nederland.

HelloFlex group zoekt ambitieuze professionals. Ontdek onze vacatures en neem contact op!

Ontdek vacatures

Gemeente Rotterdam – thuiswerken en andere effecten van de coronamaatregelen

685
"Wij merken dat onze organisatie wendbaarder is dan wij zelf tevoren hadden gedacht,” vertelt Jack van Emden, Teammanager Mobiliteit en Recruitment, Gemeente Rotterdam. “Dat is bemoedigend." Dit interview ondersteunt een workshop van het congres HRM in de Overheid, op 1 april 2021.

Aethon Groep biedt duurzaam werk aan talenten en professionals

605
“Ons doel is het creëren van duurzame instroom van (studerende) talenten, starters en professionals in maatschappelijke markten waar mensen écht het verschil maken,” zegt Liesbeth Griffioen, CEO van Aethon Groep in dit interview.

Brainnet krijgt met PRO Unlimited unieke mogelijkheden op Europese markt

1020
Brainnet is overgenomen door PRO Unlimited, een Amerikaanse MSP-leverancier. Het doel is gezamenlijk te groeien in Europa. Directeur Tjebbe van Oostenbruggen vertelt over de mogelijkheden in dit interview. "Het is alsof wij in de spiegel kijken, zoveel gelijkenis zien wij in hun werkwijze en visie."

Undutchables al 25 jaar gespecialiseerd in recruitment van internationals

285
Nick van der Dussen: "De meertaligheid van onze kandidaten is een troef voor onze klanten. Wij zijn ook erkend referent voor kennismigranten. Wij werken voor multinationals, maar ook voor de ondernemer om de hoek die gaat exporteren naar een specifiek land en daarin wil worden ondersteund."

De vernieuwing op de arbeidsmarkt begint bij jezelf

1014
Dat vindt Jorrit Gall, Adviseur Werkgeversdienstverlening UWV, en Accountmanager bij Werk in Zicht, regio Groningen. Hij vertelt over uitdagingen en vernieuwende initiatieven voor en met werkgevers en werkzoekenden. Kansen op de arbeidsmarkt beginnen bij jezelf. Durf je uit je comfortzone te gaan?

Magnet.me verbindt ruim 5.000 bedrijven met studenten en young professionals

517
Banenplatform Magnet.me ontsluit de arbeidsmarkt voor studenten, young professionals (t/m 7 jaar werkervaring) en bedrijven in alle soorten en maten, met of zonder marketingbudget. Hoe werkt het? En hoe staat het met de ambitie om dat ook aan te bieden in het VK? Interview met Vincent Karremans .

VRF Advocaten start webshop met modelovereenkomsten en brieven voor flex

590
De coronacrisis leidt tot andere oplossingen en creativiteit, ook in de gespecialiseerde advocatuur. Hendarin Mouselli, partner bij VRF Advocaten, gespecialiseerd in arbeidsrecht voor de flexmarkt, vertelt hoe zij cliënten in het afgelopen jaar tegemoet kwam met een nieuwe service.

Timing brengt ode aan de flexkracht

615
Flexkrachten zorgen dat onze samenleving blijft draaien. Toch komen ze zelf nauwelijks in beeld. Timing geeft deze mensen een gezicht in een nieuwe merkfilm. Ja, het is branding, maar het raakt je, want het is écht. Paul Haarhuis vertelt over de impact van de coronacrisis en de rol van flexkrachten.

Continu Professionals, een teamspeler van formaat

961
Continu Professionals deed in twee jaar vier overnames. Solyne, de nieuwste aanwinst geeft Continu toegang tot opdrachtgevers bij de overheid en semi-overheid. Omgekeerd krijgt Solyne het landelijke netwerk en de support van Continu om te groeien. Seth Winterscheidt vertelt over actuele ontwikkelingen.

Hoe communiceer je over de waarde en de prijs van uitzenden?

604
De waarde van uitzenden zit natuurlijk niet uitsluitend in een tarief voor de gewerkte uren, de momentopname van de werving, matching en plaatsing. Toch heeft die gedachte zich hardnekkig vastgezet in de markt. Hoe keer je dat tij? Hans Scheers en Marco van Zwolle vertellen erover in dit interview.

Poolse belastingmaatregel veroorzaakt straffe oostenwind voor arbeidsmigranten

1519
In het afgelopen jaar heeft Nederland met Polen een convenant gesloten om fiscale gegevens tussen beide landen uit te wisselen. Waarom is dit een potentieel scenario voor paniekvoetbal bij uitzenders en inleners van Poolse arbeidsmigranten? Maarten de Jong, Inspecteur bij Bureau Cicero, legt het uit.

Youbahn getransformeerd tot digitaal platform voor studentenwerk

1070
Youbahn is actief in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en werkt geheel digitaal vanuit een kantoor in de Van Nellefabriek te Rotterdam. Komend jaar staat op de planning om uit te breiden naar andere studentensteden. "We werken volledig volgens de uitzendformule," zegt directeur Ard Huininga.

Overstappen naar een andere sector? Dat kan best

516
Het Sectorfonds Luchtvaart analyseert welke beroepen op Schiphol matchen met beroepen buiten die sector, bijvoorbeeld in de Zorg, de Techniek en het Onderwijs. "Veel beroepen in de luchtvaart matchen met andere sectoren," zegt secretaris Jeroen Stolk. "Overstappen is makkelijker dan wordt gedacht."

Sectorfondsen werken samen aan plan van-werk-naar-werk

744
Een kopgroep van 'krimp en groei'-sectorfondsen heeft een convenant gesloten voor het maken van een concreet plan waarmee mensen die werkloos dreigen te worden van-werk-naar-werk kunnen gaan. "Er is een gestructureerde aanpak nodig," zegt Adriana Stel, directeur van Stichting DOORZAAM.

‘Werving drie keer over de kop’ – recruitment technologie in praktijk

481
Dit jaar is turbulent voor intermediairs door de coronacrisis. De effecten op de branche lopen sterk uiteen. Toch kan technologie helpen om ook in deze tijd succesvol te zijn met recruitment. Een case uit de praktijk.

Payrollpensioen, een knoop om te ontwarren

846
Payrollwerkgevers die hun werknemers hebben ondergebracht bij StiPP pensioen zijn verplicht hen vanaf 1 januari 2021 een andere pensioenregeling aan te bieden. Welke keuzes zijn er, met welke consequenties?

LAATSTE NIEUWS

Meesterwerk overgenomen door Flexfamily

Meesterwerk, opgericht in 2007 door Eddy Gelhever, bestaande uit Meesterwerk Werkprojecten en Meesterwerk Bedrijfsscholen, is met ingang van 30 juni lid van Flexfamily. Meesterwerk heeft twee Werkcarrousels in Twente en De Achterhoek en samenwerkingsverbanden in Noord-Nederland.

CAO NIEUWS

COLUMNS