vrijdag 18 januari
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Proteqs | werk in de wereld van techniek

Proteqs bestaat zeven jaar! Oprichter Benjamin McMillan: "Wij werken met een zorgvuldige selectie van technici en voelen ons betrokken bij onze kandidaten en opdrachtgevers."

Flex West-Brabant, samenwerking inhuur en mobiliteit

Hoe hebben gemeenten in de Regio West-Brabant de inhuur van personeel en interne mobiliteit geregeld? Interview met Frank de Haan, Inkoopadviseur Flex West-Brabant.

Duurzame inzetbaarheid begint bij persoonlijke aandacht

De NBBU doet mee aan het project Duurzame Inzetbaarheid van MKB-Nederland. Impressie van de bijeenkomst op 13 februari 2018. Sprekers: DSM, Achmea, Olympia.

Maurice Rojer en Wiecher Hakse over SEU en flexvraagstukken

SEU-voorzitter Wiecher Hakse droeg in december de voorzittershamer over aan Maurice Rojer. Tijd voor een interview met beiden over ontwikkelingen in de branche.

Randstad India, interview met Edwin Schram, Business Concept Development

Hoe is het om te wonen en werken in India? Interview met Edwin Schram, Director Business Concept Development Randstad India.

My Flexwork, online uitzendbureau voor arbeidsmigranten

Interview met Mari-Jon en Yvo Keijlewer over My Flexwork, hun volledig gedigitaliseerde uitzendbureau dat onlangs werd gelanceerd.

Wageningen University & Research kiest MSP voor inhuurproces

Johan Kanis, Manager Recruitment WUR: "De MSP beheert onze inhuurdesk voor personeel en werkt samen met andere leveranciers."

MatchQ meet succesvol werkgedrag voor selectie medewerkers

Gonne Klinkert-Ceulen, MatchQ: "Wij meten welk gedrag essentieel is voor het succesvol kunnen uitoefenen van de job."

Kandidaten online testen via gezichtsexpressieherkenning

Interview met Ben Greeven, CEO van Thalento, een Belgische HR-softwareleverancier van voornamelijk online assessments en talent solutions.

HRM in de Overheid – Gemeente Nijmegen werkt met resultaatopdrachten

Interview met Fred Vinken, P&O gemeente Nijmegen: "We werken aan meer wendbaarheid van onze medewerkers én onze organisatie."

Minder discriminatie door slimme HR-algoritmes

Barend Raaff, Harver: "Ons systeem voorspelt of een kandidaat past binnen een bedrijf op basis van zijn werkervaring, taalvaardigheid en persoonlijkheid."

Wat doen uitzenders aan krapte op de arbeidsmarkt?

Jurriën Koops, ABU: "Uitzendbureaus zetten zich in voor scholing van uitzendkrachten en boren nieuwe doelgroepen aan. Ze bieden meer uren."

Slimme algoritmes en talent analytics

Hajo Valk, MatchQ: "De juiste inzet van talent analytics spaart recruiters tijd en geeft meer mensen kans op werk bij opdrachtgevers."

Bijzondere voordelen van online assessments

Hajo Valk, MatchQ: "Online assessments vooral geschikt voor personeelsintermediairs en opdrachtgevers met vacatures waar veel kandidaten op solliciteren."

Duurzame inzetbaarheid – Ieders pakkie-an

Adriana Stel, directeur STOOF: "We streven naar een opleidingspercentage van 20% van alle werkende uitzendkrachten. Alle hulp daarbij is welkom!"

NBBU, Arbeidsmarkt van Morgen – rond de tafel

Hoe organiseren we inkomenszekerheid? Impressie NBBU-congres 'Arbeidsmarkt van Morgen' en interview met Leo Witvliet, Nyenrode.

MEEST GELEZEN

Port4Growth faciliteert contacten werkzoekenden en snelgroeiend mkb

Gebrek aan geschikt personeel belemmert ondernemers in hun expansie. Aan de andere kant komen bij het grootbedrijf mensen beschikbaar. Port4Growth faciliteert in Zoetermeer een vorm van matching tussen beide.

CAO UPDATES

COLUMNS