zaterdag 2 juli
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Wil jij werken bij het leukste softwarebedrijf van Nederland?

Kom werken bij HelloFlex group! Het leukste softwarebedrijf van Nederland.

HelloFlex group zoekt ambitieuze professionals. Ontdek onze vacatures en neem contact op!

Ontdek vacatures

Doorzaam ondersteunt duurzame inzetbaarheid uitzendkracht

444
Hoe werkt Doorzaam samen met uitzendorganisaties om uitzendkrachten te ondersteunen in hun werkkansen en vitaliteit? Interview met Chantal Huinder (Doorzaam) en Tara Bonné (Restart). Tip: volg op 24 september via livestream het Doorzaam congres.

Harry Vogels – kanttekeningen bij de cao-polder

318
Harry Vogels volgde decennialang cao-ontwikkelingen en schreef over het politieke spel in de polder. Hij blikt terug op zijn loopbaan als cao-adviseur, schetst turbulente ervaringen en curieuze zaken.

Detacheerders (VvDN) werken aan eigen cao

1830
Waarom wil de VvDN zich onderscheiden met een eigen collectief arbeidsvoorwaardenpakket? Hoe is het onderhandelingstraject ingericht? Fred Boevé, voorzitter van de cao-commissie, licht het toe.

Hoe werf je trainees voor onbekende technische beroepen?

453
“In de technische sector is een groot personeelstekort. Ik adviseer klanten om nu te investeren in opleidingen en mensen vooral te behouden voor hun branche," zegt Marcel Borst, Bluetech Engineering. Hoe werf je trainees voor relatief onbekende vakgebieden zoals Sprinkler techniek?

Slim starten – stoomcursus intercedent en dan aan de slag!

1388
Er is een grote behoefte aan instroom van intercedenten bij uitzendbureaus. Zeven grote uitzenders, het UWV en de grote gemeenten in Nederland doen mee aan een bijzonder project, geïnitieerd door Ellen van Hierden, om in zeer korte tijd kandidaten te werven en te trainen voor het uitzendvak.

Leven lang ontwikkelen makkelijker maken voor wie werkt in logistiek

389
Hoe worden de skills van werkenden in logistiek in kaart gebracht? Hoe zien zij welke skills ze nodig hebben voor een volgende werkplek? En hoe kan de training van die skills makkelijker worden in kleine, praktische stappen? Marloeke Werst, 21CC Education, en Steven Gudde, Olympia, onderzoeken dit.

SubAdvies realiseert financiële inzichten, besparingen en loonkostensubsidies

1924
SubAdvies realiseert besparingen en loonkostensubsidies door IT optimaal in te zetten. De benodigde managementinformatie is op elk moment beschikbaar. Daarnaast vereist de realisatie van de loonkostensubsidies een geduldig menselijk proces, vertelt John Reijne in dit interview.

FNV wil marktconform pensioen uitzendkrachten vanaf dag één

553
“Wij willen een marktconform pensioen voor uitzendkrachten. Wij pleiten voor één regeling, waar een uitzendkracht vanaf de eerste werkdag recht op heeft. De StiPP basisregeling willen wij opheffen, want die is verre van marktconform." Karin Heynsdijk, FNV Flex, over eisen nieuwe uitzend-cao.

Vacatures pushen? Koester eerst je werkgeversmerk en ken je doelgroep

792
"Vakmensen in techniek zijn schaars. Kun je ze niet krijgen of kost de werving veel geld? Dan pak je het verkeerd aan. Verplaats je in je doelgroep. Wat vindt die belangrijk? Zorg dat je als werkgever aantrekkelijk bent voor die mensen," adviseert Marcel Borst, recruiter bij Bluetech Engineering.

Baansuggestie tool biedt laagdrempelig loopbaanadvies

388
Binnen de site NationaleBeroepengids.nl geeft de tool Baansuggestie bezoekers laagdrempelig loopbaanadvies met omscholingsinformatie. “Meer mensen tonen nu interesse voor omscholing naar een kansrijk beroep binnen of buiten hun sector," verklaart eigenaar Robert van El.

TNO brengt skills in kaart voor betere matching

637
Er gaat veel mis tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het gaat beter als we vacatures en werkzoekenden matchen op skills. TNO ontwikkelt een skills systeem en vraagt iedereen mee te doen.

Goed betaald werk met uitzicht op een vast dienstverband

675
Uitzendkrachten goed betalen en uitzicht bieden op een vaste baan bij het bedrijf waar zij aan de slag gaan. Dat is voor ons normaal, zegt Nicole Hermans van P&O Flex. Personeel vinden blijft uitdagend.

HRM in de Overheid – workshop Gemeente Rotterdam

176
Samenvatting van de online workshop tijdens het Congres HRM in de Overheid, waarin experts van Gemeente Rotterdam uitdagingen en oplossingen voor personeels- en inhuurvraagstukken benoemen.

Behoefte aan kennis van regelgeving voor flex groeit weer

367
Aan welke kennis, training en opleiding is op dit moment behoefte bij uitzendprofessionals? En hoe onderhield je contacten met klanten in het coronajaar? Ellen van Hierden, directeur artra, vertelt erover.

UWV maakt informatie arbeidsmarkt heel toegankelijk

814
Ontdekken hoeveel vacatures er in jouw regio openstaan? Zien in welke beroepen werkzoekenden de beste kansen hebben op werk en hoeveel werkzoekenden er beschikbaar zijn? UWV biedt handige dashboards.

Gemeente Rotterdam stemt recruitment en inhuur op elkaar af

883
Hoe wordt de capaciteitsbehoefte afgestemd op het personeelsaanbod? “In de afgelopen drie jaren hebben wij recruitment, interne mobiliteit en inhuur aan elkaar gekoppeld," zegt Jack van Emden, Teammanager Mobiliteit en Recruitment, Gemeente Rotterdam. Lees er meer over in dit interview.

LAATSTE NIEUWS

Meesterwerk overgenomen door Flexfamily

Meesterwerk, opgericht in 2007 door Eddy Gelhever, bestaande uit Meesterwerk Werkprojecten en Meesterwerk Bedrijfsscholen, is met ingang van 30 juni lid van Flexfamily. Meesterwerk heeft twee Werkcarrousels in Twente en De Achterhoek en samenwerkingsverbanden in Noord-Nederland.

CAO NIEUWS

COLUMNS