zondag 25 oktober
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Luba Uitzendbureau, dichtbij en digitaal aanwezig

826
Luba richt zich op het mkb en bemiddelt vooral personeel in de foodsector, van productie tot retail. 'Wij zijn dichtbij waar het moet en werken digitaal waar het kan,' zegt directeur Johan Doornenbal.

Repareer NOW om uitzendkrachten in dienst te houden

870
Het is belangrijk dat uitzendkrachten verbonden blijven met de arbeidsmarkt. Wat gaat er mis door de huidige NOW-regeling? Welke reparatie is nodig? Interview met Steven Gudde, Olympia Nederland.
Jeroen Brouwer

Misverstanden over de NOW in de uitzendsector

2285
De NOW-regeling geldt ook voor uitzenders. Probleem opgelost? Zo simpel is het niet. Er leven een paar hardnekkige misverstanden in de markt bij opdrachtgevers, werknemers en uitzenders. Welke? Jeroen Brouwer, ABU, en Marcel Reijmers, FlexKnowledge, lichten het toe.

Aanbesteden vraagt om samenspel, zeker nu

218
Hoe draagt aanbesteden bij aan een gezonde samenleving? Blijf in dialoog en durf te vragen! Dat zegt Rick Uringa (Cinfield) in zijn terugblik op de Shared Expertise Meeting (SEM), die als webinar voor inkoop en verkoop werd georganiseerd op 3 april 2020. Wat zijn de belangrijkste inzichten?

Omzet als basis voor NOW leidt bij flex tot ongelijk speelveld

998
Bram Bosveld, DGA YoungCapital: "De NOW is gebaseerd op het aantal mensen dat een bedrijf op de eigen loonlijst heeft. Hierdoor ontstaat verschil in behandeling tussen uitzenders, omdat uitzenders in ongelijk tempo groeien. Hierdoor krijgt de ene uitzendkracht 100% en de andere 70% doorbetaald."

Gratis assessments bij selectie van sollicitanten voor vitale functies

510
Hoe weet je of kandidaten geschikt zijn voor een functie wanneer ze in andere sectoren willen werken dan ze gewend zijn? Kijk juist nu naar hun soft skills en ontwikkelpotentieel. Onze assessments geven daarvoor houvast!", vindt Hinke Leeflang. MatchQ biedt talent (pre)selectie, insights en improvement.

Blijf denken in kansen als je ‘nee’ krijgt van je bank

583
Zeg maar DAG met je handje naar je bedrijf, omdat je het financieel niet redt? "Wij zijn marktleider in financieringen voor de flexbranche. Wij worden nu veel gebeld door uitzendondernemers die cashflow nodig hebben." Interview met Edwin Schaafsma, partner bij Dutch Assets Group. Welke tips heeft hij?

Hoe kun je je kansen op werk vergroten?

288
Ondanks het enorme vangnet dat de overheid optuigt, blijft het zaak dat flexwerkers, waaronder zelfstandigen, er alles aan doen om hun kansen op werk te vergroten. Voor nu, en wellicht voor de duur van de mogelijk lange nasleep van deze crisis. Daarvoor dienen zich verschillende oplossingen aan.

Vergoed ziekte-uitkeringen als gevolg van pandemie uit noodfonds

577
Maudie Derks, CEO van Acture Groep: "Hier is sprake van overmacht. Werkgevers en werknemers staan met lege handen en zagen dit niet aankomen. Daarom zijn wij in gesprek met het ministerie van SZW en pleiten voor een noodfonds voor de sociale zekerheidsuitkeringen in deze periode van pandemie."

Wees een fontein van hoop, want je hebt elkaar nodig

997
"Het menselijke aspect van organisaties is het nieuwe goud. Daarmee maken leidinggevenden de organisatie wendbaar. Deze tijd is perfect om dat te laten zien," zegt Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit.

Deze crisis vraagt het uiterste van ieders aanpassingsvermogen

358
“Ons doel is om zoveel mogelijk flexmedewerkers aan het werk te houden. We kijken waar we vraag en behoeften samen kunnen laten komen en waar de kansen zijn," zegt Simone Groeneboer, directeur MKB bij Start People. "Ik ben blij met de flexibiliteit en de creativiteit die iedereen laat zien."

Met noodfonds overheid het loon van flexkrachten doorbetalen

1332
Sinds dinsdagavond is bekend dat de overheid een noodfonds open stelt voor behoud van banen en werkgelegenheid. Ook intermediairs in de uitzend- en payrollsector kunnen daar gebruik van maken. Hoeveel is er al over bekend? Piet Meij, hoofd sociaal-economische zaken NBBU, licht het toe.

Zo’n case hebben we nog nooit gehad

195
Melden uitzendkrachten zich ziek nu het coronavirus onze economie lam legt? We vragen het aan keesz, een ervaren arbodienst voor flexkrachten. Hoe kijken directeur Michael Glynn en eigenaar Tim Teisman naar de pandemie?

Wat doet Randstad voor duurzame inzetbaarheid van flexwerkers?

553
“Bij Randstad Groep vinden we goed werkgeverschap belangrijk. Daarbij hoort aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van onze flexwerkers,” vertelt Annet Goossen. "We bieden op allerlei manieren opleiding en coaching aan. In de huidige arbeidsmarkt is een leven lang ontwikkelen noodzaak."

Google for Jobs gespot in Nederland

641
Google for Jobs is gespot in Nederland. Wat betekent dat voor de inrichting van vacatures? Dirk Driessen (Get.Noticed) vertelt over de technische vereisten. Ook de kwaliteit van de vacaturetekst is belangrijk, zegt Nicol Tadema (Voor Tekst).

@WORK Personeelsdiensten zet zich in voor duurzame arbeidskansen

208
Bauke Jan Stuursma werkt bij @WORK Personeelsdiensten in Friesland. “Wij kennen onze uitzendkrachten en ondersteunen hun ontwikkeling en langdurige kansen op de arbeidsmarkt." Hij vertelt erover vanuit de praktijk. @WORK bemiddelt onder meer een record aantal statushouders naar werk. Elke intake voor werk staat of valt met persoonlijke aandacht.

LAATSTE NIEUWS

FNV wint rechtszaak onderbetaling Roemenen bij scheepswerf Veka

Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt Veka tot schadevergoeding aan FNV. De Roemeense lassers moeten Veka nu zelf voor de rechter dagen om hun loon te krijgen. 'Gebrekkige wetgeving', vindt FNV.

CAO NIEUWS

COLUMNS