donderdag 1 oktober
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Hogeschool voor Recruitment – ‘Het is een vak’

670
“Recruitment vereist inzicht, vaardigheden, competenties en een uitgebreid netwerk." Interview met initiatiefnemers Ellen van Hierden, Jet Peter, Geert-Jan Waasdorp.

Fit for the Future – wereld van werk verandert

1432
Verslag van het ABU-congres, 5 oktober 2015. Op welke manier verandert digitalisering en robotisering de wereld van werk? Visies van Yuri van Geest, Jan Denys, Maarten Camps en anderen.

Magnet.me – ‘Hello Britain’

253
Magnet.me, winnaar van het FlexInnovatieFonds 2013, is op 5 oktober 2015 live gegaan in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen maanden zijn meer dan 60 launching partners aangesloten.

Drempels weg – 100% werkzaam – initiatief Timing

336
Matchplatform voor mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers, powered by Timing. 'Hier kunnen ze elkaar zelf vinden, wij zitten er niet tussen.'

Inhuurbeleid overheid – ronde tafel verslag

1203
Hoe bereikt de overheid een optimaal inhuurbeleid? Uitkomsten en interviews naar aanleiding van ronde tafel inhuur overheid.

Inhuur overheid – Inkoop professionaliseren

585
Het doel van een procedure hoort voorop te staan, zegt prof. dr. Jan Telgen, hoogleraar Besliskunde en Inkoopmanagement voor de publieke sector, Universiteit Twente.

Brainnet lanceert denktank EerlijkeFlex

310
Waarom heeft Brainnet - Managed Service Provider voor flexibele arbeid - de denktank ‘EerlijkeFlex’ gelanceerd? Interview met Christoph van der Stelt en Frank Goedhart.

Bert van Drongelen richt de MBUB op

1278
Er is een nieuwe brancheorganisatie in de uitzendsector. Bert van Drongelen was de oprichter van de NBBU en de NVUB. Wat wil hij bereiken met de Middenstandsbond Uitzendbedrijven?

Please en DNA 360 – schaalvergroting

665
Hans van de Ven, Please: “Ons bedrijfs-DNA komt op veel punten overeen. Samen bereiken we schaalvergroting."

Inhuur gemeenten – opleiding uitzendkrachten nodig

697
Fenna Leibbrand is P&O-adviseur voor dertien gemeenten in de provincie Noord-Holland. Er is aandacht nodig voor verbetering van sociale vaardigheden van uitzendkrachten, zegt ze.

Engagement in de flexmarkt

654
Ronde Tafel-sessie over ‘boeien, binden en behouden’ van flexwerkers, met als doel sympathieke software te ontwikkelen die het engagement ondersteunt.

Transitievergoeding tool – NBBU en FlexKnowledge

1787
De NBBU en FlexKnowledge lanceren een unieke tool voor het bepalen van de transitievergoeding in de flexbranche, onderdeel van de WWZ, waar flexkrachten per 1 juli 2015 recht op hebben.

ICT’ers bijscholen en e-CF hanteren

256
ICT’ers moeten zich regelmatig kunnen bijscholen. Standaardiseren van functietitels volgens e-CF verbetert de match op de arbeidsmarkt.

IVHJ geeft je carrière een boost

1131
Jorrit Gall, Merel Aaldering en Elsbeth Scholtens kwamen in de top 3 van de verkiezing Intercedent van het Jaar 2014. Het meedoen aan IVHJ betekende veel voor hun loopbaan.

Inhuur overheid – ga met elkaar in gesprek

915
"Inhuur gaat over de beste kandidaat, terwijl aanbesteding gaat over de beste leverancier", vindt Rob de Laat, directeur Staffing MS. "Met een marktplaats ontstaat meer marktwerking."
Marcel Reijmers, hoofd kenniscentrum Flexibele Arbeid, FlexNieuws

CAOWijzer masterclass

506
CAOWijzer is enthousiast ontvangen. De informatie is al duizenden malen geraadpleegd. Welke vragen komen aan de orde in de masterclass over de inlenersbeloning?

LAATSTE NIEUWS

ABN AMRO en Charly Cares starten pilot voor directe uitbetaling flexwerkers

ABN AMRO en oppasplatform Charly Cares starten samen een pilot waarmee oppassers en andere flexwerkers in de ‘gig economie’ meteen betaald krijgen nadat het werk is verricht, zodat ze niet dagen of weken op hun geld moeten wachten.

CAO NIEUWS

COLUMNS