maandag 6 april
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Verlengd uitzenden in plaats van payroll

1672
"Schuiven met uitzendkrachten heeft nadelige gevolgen voor hun rechten," zegt Ineke Kooista, CEO van Young Capital. "Ik wil dat tij keren."

TiP wordt Actief Interim – landelijke uitrol nieuwe vestigingen

1491
Actief Interim breidt landelijk uit in Nederland. "Voor de uitrol van onze vestigingen zoeken wij uitzendtalenten." Alexander Meijers licht de plannen toe.

Kennis over inhuur gemeente weer centraliseren

614
Gea van der Ploeg, Gemeente Groningen: "Contractmanagement is een continu proces. De inhuur van flexkrachten gaan we centraler aansturen."

Overheid mag best sneller innoveren bij inhuur

999
"Marktconsultatie geeft meer inzicht in wat er mogelijk is," vindt Peter Bargon, director managed services van Yacht.

Flipbase – video geïntegreerd in je eigen recruitment omgeving

760
Flipbase past in elk systeem en werkt op je laptop, tablet of smartphone. Bram Tierie en Ron Jansen wonnen de tweede prijs in de finale FlexInnovatieFonds 2015.

Valory, wetenschapsnetwerk voor bedrijven

546
Valory, winnaar FlexInnovatieFonds 2015, biedt het bedrijfsleven toegang tot waardevolle kennis van wetenschappers. Onafhankelijk en betaalbaar.

PEAK-IT en Experis, ‘one stop shop’

418
"Experis, onderdeel van ManpowerGroup, is voor ons de perfecte match," zegt Marco Verver, CEO van PEAK-IT. "Onze medewerkers en klanten profiteren van de samenwerking."

PEAK-IT succesvol in HR- en ICT-oplossingen

349
“In de transformatie van detachering naar co- en outsourcing hebben we groei bereikt,” vertelt Maarten Cobelens, COO van PEAK-IT. "Inmiddels ziet de klant het voordeel van onze aanpak."

Welten – detacheren en opleiden van financiële professionals

1551
"Detachering zie ik als een ontwikkelingstool", zegt Cees Welten. “Wij gaan uit van de gelijke behandeling van onze professionals, ongeacht hun contractvorm."

Finalisten FlexInnovatieFonds 2015 bekend!

330
Deze zes nieuwe finalisten gaan met elkaar de strijd aan in de finale: Valory, Jobtease, ZZProof, Werken met Job Sharing, Flipbase, Victor Mundi.

PEP laat het om mensen gaan

877
Nedap PEP: “Onze tool geeft aan de uitzendkracht, de inlener en de uitzender inzicht in de factuurgegevens. De intercedent krijgt zo meer tijd voor zijn vak: mensen."

Xelvin groeit door ondernemende technici

955
Detachering in Techniek, Engineering, Bouw & Infra, Oil & Gas. "Ons succes schuilt in gestructureerde vrijheid," zegt Dennis Wissink, algemeen directeur.

Brainnet vergroot marktaandeel MSP met Myflex

504
Brainnet verstevigt haar positie als specialist in inhuurprocessen. Arno Lugthart en Christoph van der Stelt over de acquisitie van Infraflex en Myflex.

LAATSTE NIEUWS

CAO Supermarkten – hoe bepaal je de inlenersbeloning?

Hoe bepaal je de inlenersbeloning voor uitzendkrachten in combinatie met deze cao? De cao kent twee verschillende functiegebouwen - voor de supermarkt zelf en voor de distributiecentra - , loonschalen per uur en een aantal vergoedingen en toeslagen.

CAO NIEUWS

COLUMNS