woensdag 27 mei
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Interview – Hans Pruis, CEO Adecco Group Nederland

1800
Kennismaking met Hans Pruis, nieuwe CEO Adecco Group Nederland. "Verbinder van mensen en werk. Iemand die nadenkt en durft te beslissen in onzekere situaties.”

Seminar Payrolling – impressie

738
Tijdens het seminar werd informatie gegeven over mogelijke gevolgen van de nieuwe wetgeving voor payroll die minister Asscher voorbereidt.

Persoonsgegevens – privacy in de flexbranche

1750
Impressie van het Seminar Wet bescherming persoonsgegevens, Wbp, georganiseerd door FlexService.

Inhuur overheid – hoe nu verder?

408
Mark Bassie en Antoinette Vriend in een terugblik op de ronde tafel over inhuur: "Bij overheid en inhuur draait het steeds om vier vragen."

Hogeschool voor Recruitment – ‘Het is een vak’

668
“Recruitment vereist inzicht, vaardigheden, competenties en een uitgebreid netwerk." Interview met initiatiefnemers Ellen van Hierden, Jet Peter, Geert-Jan Waasdorp.

Fit for the Future – wereld van werk verandert

1432
Verslag van het ABU-congres, 5 oktober 2015. Op welke manier verandert digitalisering en robotisering de wereld van werk? Visies van Yuri van Geest, Jan Denys, Maarten Camps en anderen.

Magnet.me – ‘Hello Britain’

250
Magnet.me, winnaar van het FlexInnovatieFonds 2013, is op 5 oktober 2015 live gegaan in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen maanden zijn meer dan 60 launching partners aangesloten.

Drempels weg – 100% werkzaam – initiatief Timing

336
Matchplatform voor mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers, powered by Timing. 'Hier kunnen ze elkaar zelf vinden, wij zitten er niet tussen.'

Inhuurbeleid overheid – ronde tafel verslag

1201
Hoe bereikt de overheid een optimaal inhuurbeleid? Uitkomsten en interviews naar aanleiding van ronde tafel inhuur overheid.

Inhuur overheid – Inkoop professionaliseren

579
Het doel van een procedure hoort voorop te staan, zegt prof. dr. Jan Telgen, hoogleraar Besliskunde en Inkoopmanagement voor de publieke sector, Universiteit Twente.

Brainnet lanceert denktank EerlijkeFlex

309
Waarom heeft Brainnet - Managed Service Provider voor flexibele arbeid - de denktank ‘EerlijkeFlex’ gelanceerd? Interview met Christoph van der Stelt en Frank Goedhart.

Bert van Drongelen richt de MBUB op

1266
Er is een nieuwe brancheorganisatie in de uitzendsector. Bert van Drongelen was de oprichter van de NBBU en de NVUB. Wat wil hij bereiken met de Middenstandsbond Uitzendbedrijven?

Please en DNA 360 – schaalvergroting

664
Hans van de Ven, Please: “Ons bedrijfs-DNA komt op veel punten overeen. Samen bereiken we schaalvergroting."

Inhuur gemeenten – opleiding uitzendkrachten nodig

694
Fenna Leibbrand is P&O-adviseur voor dertien gemeenten in de provincie Noord-Holland. Er is aandacht nodig voor verbetering van sociale vaardigheden van uitzendkrachten, zegt ze.

Engagement in de flexmarkt

642
Ronde Tafel-sessie over ‘boeien, binden en behouden’ van flexwerkers, met als doel sympathieke software te ontwikkelen die het engagement ondersteunt.

Transitievergoeding tool – NBBU en FlexKnowledge

1773
De NBBU en FlexKnowledge lanceren een unieke tool voor het bepalen van de transitievergoeding in de flexbranche, onderdeel van de WWZ, waar flexkrachten per 1 juli 2015 recht op hebben.

LAATSTE NIEUWS

Kunnen we nog buiten de lijntjes kleuren?

"De arbeidsmarkt is complex. Toch zullen wij innovatieve manieren moeten bedenken om mensen aan werk te helpen," zegt Aart van der Gaag. "Wat biedt inspiratie uit het verleden voor toekomstig arbeidsbeleid?"

CAO NIEUWS

COLUMNS