donderdag 27 juni
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Brainnet lanceert denktank EerlijkeFlex

298
Waarom heeft Brainnet - Managed Service Provider voor flexibele arbeid - de denktank ‘EerlijkeFlex’ gelanceerd? Interview met Christoph van der Stelt en Frank Goedhart.

Bert van Drongelen richt de MBUB op

1221
Er is een nieuwe brancheorganisatie in de uitzendsector. Bert van Drongelen was de oprichter van de NBBU en de NVUB. Wat wil hij bereiken met de Middenstandsbond Uitzendbedrijven?

Please en DNA 360 – schaalvergroting

661
Hans van de Ven, Please: “Ons bedrijfs-DNA komt op veel punten overeen. Samen bereiken we schaalvergroting."

Inhuur gemeenten – opleiding uitzendkrachten nodig

679
Fenna Leibbrand is P&O-adviseur voor dertien gemeenten in de provincie Noord-Holland. Er is aandacht nodig voor verbetering van sociale vaardigheden van uitzendkrachten, zegt ze.

Engagement in de flexmarkt

622
Ronde Tafel-sessie over ‘boeien, binden en behouden’ van flexwerkers, met als doel sympathieke software te ontwikkelen die het engagement ondersteunt.

Transitievergoeding tool – NBBU en FlexKnowledge

1741
De NBBU en FlexKnowledge lanceren een unieke tool voor het bepalen van de transitievergoeding in de flexbranche, onderdeel van de WWZ, waar flexkrachten per 1 juli 2015 recht op hebben.

ICT’ers bijscholen en e-CF hanteren

254
ICT’ers moeten zich regelmatig kunnen bijscholen. Standaardiseren van functietitels volgens e-CF verbetert de match op de arbeidsmarkt.

IVHJ geeft je carrière een boost

1121
Jorrit Gall, Merel Aaldering en Elsbeth Scholtens kwamen in de top 3 van de verkiezing Intercedent van het Jaar 2014. Het meedoen aan IVHJ betekende veel voor hun loopbaan.

Inhuur overheid – ga met elkaar in gesprek

894
"Inhuur gaat over de beste kandidaat, terwijl aanbesteding gaat over de beste leverancier", vindt Rob de Laat, directeur Staffing MS. "Met een marktplaats ontstaat meer marktwerking."
Marcel Reijmers, hoofd kenniscentrum Flexibele Arbeid, FlexNieuws

CAOWijzer masterclass

506
CAOWijzer is enthousiast ontvangen. De informatie is al duizenden malen geraadpleegd. Welke vragen komen aan de orde in de masterclass over de inlenersbeloning?

Inhuurbeleid overheid – richtlijnen aanbesteding

3181
Madeleine Broersen, juridisch adviseur Europa decentraal: "Wij beantwoorden vragen over huidige en nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen voor externe inhuur."

Inhuur gemeente – teamwerk en definities

508
"Goed inhuurbeleid is nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de extra capaciteit", zegt Joyce Holthausen, teamleider P&O, Gemeente Doetinchem.

Overheid en inhuur zelfstandigen

726
"Als opdrachtgever kan de overheid niet meer zonder zelfstandigen, maar er zijn contradicties in de regelgeving," zegt Josien van Breda-Hoekstra, FNV Zelfstandigen.

Inhuurbeleid gemeenten – nut en noodzaak

1132
Inhuurbeleid helpt gemeenten bij transparante inkoop. Het is ook nodig voor een goede balans tussen vast en flex, aldus Antoinette Vriend en Mark Bassie.

Inhuurbeleid overheid – goed kiezen

729
Rick Uringa, Cinfield: "Overheidsorganisaties kunnen meer zicht krijgen op waar de inhuur én de leverancier in moet voorzien. Het ontbreekt aan heldere vragen en keuzes."

Verlengd uitzenden in plaats van payroll

1573
"Schuiven met uitzendkrachten heeft nadelige gevolgen voor hun rechten," zegt Ineke Kooista, CEO van Young Capital. "Ik wil dat tij keren."

LAATSTE NIEUWS

CAO NIEUWS

COLUMNS