vrijdag 22 februari
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

ICT’ers bijscholen en e-CF hanteren

250
ICT’ers moeten zich regelmatig kunnen bijscholen. Standaardiseren van functietitels volgens e-CF verbetert de match op de arbeidsmarkt.

IVHJ geeft je carrière een boost

1118
Jorrit Gall, Merel Aaldering en Elsbeth Scholtens kwamen in de top 3 van de verkiezing Intercedent van het Jaar 2014. Het meedoen aan IVHJ betekende veel voor hun loopbaan.

Inhuur overheid – ga met elkaar in gesprek

891
"Inhuur gaat over de beste kandidaat, terwijl aanbesteding gaat over de beste leverancier", vindt Rob de Laat, directeur Staffing MS. "Met een marktplaats ontstaat meer marktwerking."
Marcel Reijmers, hoofd kenniscentrum Flexibele Arbeid, FlexNieuws

CAOWijzer masterclass

497
CAOWijzer is enthousiast ontvangen. De informatie is al duizenden malen geraadpleegd. Welke vragen komen aan de orde in de masterclass over de inlenersbeloning?

Inhuurbeleid overheid – richtlijnen aanbesteding

3114
Madeleine Broersen, juridisch adviseur Europa decentraal: "Wij beantwoorden vragen over huidige en nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen voor externe inhuur."

Inhuur gemeente – teamwerk en definities

506
"Goed inhuurbeleid is nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de extra capaciteit", zegt Joyce Holthausen, teamleider P&O, Gemeente Doetinchem.

Overheid en inhuur zelfstandigen

721
"Als opdrachtgever kan de overheid niet meer zonder zelfstandigen, maar er zijn contradicties in de regelgeving," zegt Josien van Breda-Hoekstra, FNV Zelfstandigen.

Inhuurbeleid gemeenten – nut en noodzaak

1120
Inhuurbeleid helpt gemeenten bij transparante inkoop. Het is ook nodig voor een goede balans tussen vast en flex, aldus Antoinette Vriend en Mark Bassie.

Inhuurbeleid overheid – goed kiezen

727
Rick Uringa, Cinfield: "Overheidsorganisaties kunnen meer zicht krijgen op waar de inhuur én de leverancier in moet voorzien. Het ontbreekt aan heldere vragen en keuzes."

Verlengd uitzenden in plaats van payroll

1543
"Schuiven met uitzendkrachten heeft nadelige gevolgen voor hun rechten," zegt Ineke Kooista, CEO van Young Capital. "Ik wil dat tij keren."

TiP wordt Actief Interim – landelijke uitrol nieuwe vestigingen

1480
Actief Interim breidt landelijk uit in Nederland. "Voor de uitrol van onze vestigingen zoeken wij uitzendtalenten." Alexander Meijers licht de plannen toe.

Kennis over inhuur gemeente weer centraliseren

602
Gea van der Ploeg, Gemeente Groningen: "Contractmanagement is een continu proces. De inhuur van flexkrachten gaan we centraler aansturen."

Overheid mag best sneller innoveren bij inhuur

953
"Marktconsultatie geeft meer inzicht in wat er mogelijk is," vindt Peter Bargon, director managed services van Yacht.

Flipbase – video geïntegreerd in je eigen recruitment omgeving

718
Flipbase past in elk systeem en werkt op je laptop, tablet of smartphone. Bram Tierie en Ron Jansen wonnen de tweede prijs in de finale FlexInnovatieFonds 2015.

Valory, wetenschapsnetwerk voor bedrijven

545
Valory, winnaar FlexInnovatieFonds 2015, biedt het bedrijfsleven toegang tot waardevolle kennis van wetenschappers. Onafhankelijk en betaalbaar.

PEAK-IT en Experis, ‘one stop shop’

409
"Experis, onderdeel van ManpowerGroup, is voor ons de perfecte match," zegt Marco Verver, CEO van PEAK-IT. "Onze medewerkers en klanten profiteren van de samenwerking."

MEEST GELEZEN

Steeds meer mensen werken als oproepkracht

“De toename in flexwerk ontstaat vooral door de groei van het aantal oproepkrachten en het aantal zzp’ers die eigen diensten aanbieden,” zegt Sarike Verbiest, TNO-onderzoeker Flexibiliteit.

CAO NIEUWS

COLUMNS