Magnet.me bereikt snelle groei door FlexInnovatieFonds

0
2008

Magnet.me – groeit snel, mede dankzij het winnen van het FlexInnovatieFonds, een initiatief van PSC platform

FlexInnovatieFonds
Magnet.me won de hoofdprijs in februari 2013. Lees het interview. Inmiddels zijn ze ruim een half jaar verder. Wat is het effect?

Interview met Vincent Karremans, initiatiefnemer Magnet.me

“Als wij in een acquisitiegesprek zeggen dat we het FlexInnovatieFonds hebben gewonnen, gaat meteen de deur open. Dat is al een prijs op zich!
Ook de andere prijzen in het pakket zijn fantastisch!”

Magnet.me vlnr: Laurens van Nues, Vincent Karremans, Freek Schouten
Het gaf een enorme versnelling
Karremans: “Als wij acquisitie doen en vertellen over het belang van onze innovatie, kregen we in het verleden vaak te horen: “Tja, klinkt mooi, is ongetwijfeld handig, maar er is al zoveel innovatie op de markt…” Sinds februari kunnen we zeggen dat zeer ervaren arbeidsmarktexperts ons dit jaar hebben erkend met de hoofdprijs van het FlexInnovatieFonds. Nou, dat is een goede binnenkomer! Meteen gaat dan de deur open en zitten we aan tafel.”

Profielen in database verdubbeld, forse groei betalende abonnees
In februari van dit jaar werkten ze keihard met een team bestaande uit Vincent Karremans (26), Freek Schouten (27), Laurens van Nues (26), Maarten Karremans (25) en stagiair Radjeev Ramjiawan (24). Inmiddels bestaat het team uit 15 mensen, de nieuwe medewerkers zijn vooral IT-ontwikkelaars. Er werd en wordt onverminderd hard gewerkt. “We zijn onlangs verhuisd vanuit het kraakpand naar een hele gave locatie met balkon en uitzicht over de binnenstad van Rotterdam. Ons aantal betalende abonnees is fors gegroeid. Het aantal profielen in de database is verdubbeld, 1 op de 4 studenten uit onze doelgroep staat nu in ons systeem.”

Met Magnet.me kun je zakelijk netwerken – Effectiever dan LinkedIn en Facebook
Magnet.me werkt aan transparante arbeidsmarkt

  • Studenten en werkgevers bereiken elkaar via netwerk verzoeken. 
  • Een profielhouder vult zijn cv in. 
  • Een werkgever bouwt een profiel op eigen selectiecriteria. 
  • Wanneer een profielhouder voldoet aan zijn selectiecriteria krijgt hij automatisch een netwerkverzoek. 
  • Informatie komt snel en doelgericht bij de juiste mensen terecht.

Idee achter de innovatie
“Wij vinden dat je je vacatures op het netwerk moet kunnen zetten, ongeacht je recruitment budget. Dat zorgt voor een transparante markt. Als werkzoekende student krijg je via ons netwerk al je kansen in een overzicht. Als werkgever heb je met ons netwerk toegang tot de hele markt.”
Magnet.me

Nieuwe website + app
“Onze vernieuwde website komt begin september online. Ook de Magnet.me app is binnenkort beschikbaar. Daarmee kunnen studenten letterlijk vanuit hun collegebanken mobiel reageren op verzoeken van recruiters, of ze kunnen zich aanmelden of inschrijven.

Bovendien is de applicatie vanaf half september ook geschikt voor HBO’ers en organisaties die HBO’ers zoeken. Sinds de lancering voor de WO-markt kregen we elke week meerdere verzoeken of er ook een Magnet.me voor HBO’ers is. Ook in de afgelopen maanden vroegen HBO-studenten ons dat herhaaldelijk. Daar zijn we ons voor gaan inspannen. Bovendien hebben wij zelf ook altijd goede HBO-stagiairs nodig. Via het bestaande aanbod bleek het zoeken en vinden van die stagiairs een absolute ramp. We hebben ons eigen product dus ook heel erg nodig voor onze eigen wervingsbehoefte! Het is in de basis gratis is. Dat is mooi. Je nooit hoeft te betalen om een sollicitatie in te zien.”

Is er verschil voor WO’ers en HBO’ers?
“Eigenlijk niet. Als je aan het profiel van een werkgever voldoet, krijg je als student een netwerkverzoek. Zo niet, dan niet. Dat geldt voor HBO’ers en voor WO’ers. Er zijn bedrijven die alleen WO’ers zoeken, ofwel die alleen HBO’ers willen of juist met zowel HBO’ers als WO’ers in contact willen komen. Dat kan via ons.”

Nuttige prijzen – veel support van sponsors
Als winnaar van het FlexInnovatieFonds 2013 ontving Magnet.me een pakket ter waarde van 79.000 euro. Daarmee konden ze hun plannen heel praktisch ten uitvoer brengen. De prijs bestond uit een startkapitaal van 10.000 euro en diverse diensten, waaronder coaching, gebruik van softwarepakketten, consultancy, vormgeving van de website etcetera. De exacte invulling van het prijzenpakket is vastgesteld in overleg met Magnet.me.

Je carriere begint op Magnet.me

Ontvangst van het prijzenpakket
Karremans: “Enkele weken na die prachtige finaledag werden we uitgenodigd op het kantoor van PSC in Hilversum om de inhoud van de prijs te bespreken. De prijs bestond voor een deel uit een geldbedrag en voor een deel uit praktische diensten van sponsors. Toen wij al die super mooie en praktische cadeaus kregen, voelde het alsof we jarig waren. Van het geldbedrag hebben we onze eerste eigen ontwikkelaar kunnen aannemen. We hebben besloten om de IT zelf in huis te halen, omdat dat ons in staat stelt veel sneller en beter door te ontwikkelen en stappen te nemen.”

Enthousiaste sponsors
“We merken dat de sponsors oprecht betrokken zijn. Je voelt dat ze mee willen denken en enthousiast zijn over wat wij in de markt zetten.”

Privacybeleid
“Wij hebben bijvoorbeeld uitstekend juridisch advies gekregen van Jetse Sprey van Versteeg Wigman Sprey Advocaten. Zij hebben ons adequaat geholpen met de inrichting van ons privacy beleid. Zelf weet je als starter niet waar je moet beginnen als het gaat om zulke specialistische kennis. Een gedegen privacybeleid hadden wij sowieso nodig, dus dat kwam precies op tijd.”

Assessments
“We hebben inmiddels ook gesproken met Meurs HRM. Zij gaan ons helpen om assessments toe te voegen aan onze site, wat direct van nut is voor de klanten en profielhouders die van onze diensten gebruik maken.”

Software en relaties
“Softwareleverancier CTB Flex gaat veel voor ons doen vanuit hun contacten met uitzendbureaus die studenten bemiddelen.”

Ondernemersadvies
Hein Pouw, ondernemer en jurylid van het FlexInnovatieFonds, belt ons heel regelmatig. Hij coacht ons met praktische ondernemers adviezen, zelfs vanaf zijn vakantieadres. Dat is gaaf, daar zijn we echt blij mee.”

Servercapaciteit
“Verder sluiten we een contract met Dutch Cloud. Wij mogen gebruik maken van hun servers. Het contract met hen hebben we gevierd en feestelijk bezegeld.”

Salestraining
“Onlangs hebben we enkele waanzinnig goede sales trainingen gekregen van Ellen van Hierden, directeur van ARTRA Arbeidsmarkttrainingen. Ongelooflijk inspirerend, daar hebben wij veel van opgestoken. We hebben er nu al – je gelooft het bijna niet – profijt van. Echt waanzinnig!”

Merkregistratie
“Verder hebben we een heel leuk contact met Marieke Westgeest, van Merkenbureau Markenizer. Zij helpen ons met de merkregistratie in Europa.”

Magnet.me: de tafeltennis set is meegegaan naar hun nieuwe kantoor

Meelevend publiek
“De uitvergrote cheque ter gelegenheid van onze overwinning staat nog steeds in ons kantoor. Net als de borden met bierviltjes vol tips, die we kregen vanuit het publiek na onze presentatie op de finaledag. Op een van die viltjes stond: je moet een app maken! Dank aan die tipgever: we hebben dat advies ter harte genomen.”

Uitbreiding klanten portfolio
“In het afgelopen half jaar hebben veel bekende namen zich bij ons aangesloten: Google, Deloitte, DE Master Blenders, Danone, Philip Morris, TomTom, Seaway, Tennet, TMC, Alliander, Pon, M3 Consultancy, Cognizant en veel, veel meer. We staan open voor elke werkgever die zich aanmeldt.”

Gratis aanmelden
Bedrijven kunnen zich gratis aanmelden via magnet.me/werkgevers.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws