vrijdag 30 juli
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Slim starten – stoomcursus intercedent en dan aan de slag!

960
Er is een grote behoefte aan instroom van intercedenten bij uitzendbureaus. Zeven grote uitzenders, het UWV en de grote gemeenten in Nederland doen mee aan een bijzonder project, geïnitieerd door Ellen van Hierden, om in zeer korte tijd kandidaten te werven en te trainen voor het uitzendvak.

Leven lang ontwikkelen makkelijker maken voor wie werkt in logistiek

226
Hoe worden de skills van werkenden in logistiek in kaart gebracht? Hoe zien zij welke skills ze nodig hebben voor een volgende werkplek? En hoe kan de training van die skills makkelijker worden in kleine, praktische stappen? Marloeke Werst, 21CC Education, en Steven Gudde, Olympia, onderzoeken dit.

SubAdvies realiseert financiële inzichten, besparingen en loonkostensubsidies

1812
SubAdvies realiseert besparingen en loonkostensubsidies door IT optimaal in te zetten. De benodigde managementinformatie is op elk moment beschikbaar. Daarnaast vereist de realisatie van de loonkostensubsidies een geduldig menselijk proces, vertelt John Reijne in dit interview.

FNV wil marktconform pensioen uitzendkrachten vanaf dag één

441
“Wij willen een marktconform pensioen voor uitzendkrachten. Wij pleiten voor één regeling, waar een uitzendkracht vanaf de eerste werkdag recht op heeft. De StiPP basisregeling willen wij opheffen, want die is verre van marktconform." Karin Heynsdijk, FNV Flex, over eisen nieuwe uitzend-cao.

Vacatures pushen? Koester eerst je werkgeversmerk en ken je doelgroep

560
"Vakmensen in techniek zijn schaars. Kun je ze niet krijgen of kost de werving veel geld? Dan pak je het verkeerd aan. Verplaats je in je doelgroep. Wat vindt die belangrijk? Zorg dat je als werkgever aantrekkelijk bent voor die mensen," adviseert Marcel Borst, recruiter bij Bluetech Engineering.

Baansuggestie tool biedt laagdrempelig loopbaanadvies

262
Binnen de site NationaleBeroepengids.nl geeft de tool Baansuggestie bezoekers laagdrempelig loopbaanadvies met omscholingsinformatie. “Meer mensen tonen nu interesse voor omscholing naar een kansrijk beroep binnen of buiten hun sector," verklaart eigenaar Robert van El.

TNO brengt skills in kaart voor betere matching

474
Er gaat veel mis tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het gaat beter als we vacatures en werkzoekenden matchen op skills. TNO ontwikkelt een skills systeem en vraagt iedereen mee te doen.

Goed betaald werk met uitzicht op een vast dienstverband

642
Uitzendkrachten goed betalen en uitzicht bieden op een vaste baan bij het bedrijf waar zij aan de slag gaan. Dat is voor ons normaal, zegt Nicole Hermans van P&O Flex. Personeel vinden blijft uitdagend.

HRM in de Overheid – workshop Gemeente Rotterdam

113
Samenvatting van de online workshop tijdens het Congres HRM in de Overheid, waarin experts van Gemeente Rotterdam uitdagingen en oplossingen voor personeels- en inhuurvraagstukken benoemen.

Behoefte aan kennis van regelgeving voor flex groeit weer

366
Aan welke kennis, training en opleiding is op dit moment behoefte bij uitzendprofessionals? En hoe onderhield je contacten met klanten in het coronajaar? Ellen van Hierden, directeur artra, vertelt erover.

UWV maakt informatie arbeidsmarkt heel toegankelijk

666
Ontdekken hoeveel vacatures er in jouw regio openstaan? Zien in welke beroepen werkzoekenden de beste kansen hebben op werk en hoeveel werkzoekenden er beschikbaar zijn? UWV biedt handige dashboards.

Gemeente Rotterdam stemt recruitment en inhuur op elkaar af

671
Hoe wordt de capaciteitsbehoefte afgestemd op het personeelsaanbod? “In de afgelopen drie jaren hebben wij recruitment, interne mobiliteit en inhuur aan elkaar gekoppeld," zegt Jack van Emden, Teammanager Mobiliteit en Recruitment, Gemeente Rotterdam. Lees er meer over in dit interview.

Gemeente Rotterdam – thuiswerken en andere effecten van de coronamaatregelen

478
"Wij merken dat onze organisatie wendbaarder is dan wij zelf tevoren hadden gedacht,” vertelt Jack van Emden, Teammanager Mobiliteit en Recruitment, Gemeente Rotterdam. “Dat is bemoedigend." Dit interview ondersteunt een workshop van het congres HRM in de Overheid, op 1 april 2021.

Aethon Groep biedt duurzaam werk aan talenten en professionals

505
“Ons doel is het creëren van duurzame instroom van (studerende) talenten, starters en professionals in maatschappelijke markten waar mensen écht het verschil maken,” zegt Liesbeth Griffioen, CEO van Aethon Groep in dit interview.

Brainnet krijgt met PRO Unlimited unieke mogelijkheden op Europese markt

917
Brainnet is overgenomen door PRO Unlimited, een Amerikaanse MSP-leverancier. Het doel is gezamenlijk te groeien in Europa. Directeur Tjebbe van Oostenbruggen vertelt over de mogelijkheden in dit interview. "Het is alsof wij in de spiegel kijken, zoveel gelijkenis zien wij in hun werkwijze en visie."

Undutchables al 25 jaar gespecialiseerd in recruitment van internationals

274
Nick van der Dussen: "De meertaligheid van onze kandidaten is een troef voor onze klanten. Wij zijn ook erkend referent voor kennismigranten. Wij werken voor multinationals, maar ook voor de ondernemer om de hoek die gaat exporteren naar een specifiek land en daarin wil worden ondersteund."

LAATSTE NIEUWS

Eerste dag van zesde NOW: 1900 aanvragen

De eerste dag dat werkgevers een aanvraag konden indienen voor de zesde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) was rustig. Op maandag 26 juli waren om 16 uur bij UWV zo’n 1900 aanvragen binnengekomen. Dat zijn er minder dan in de vijfde periode NOW, toen op de eerste dag (6 mei) op dat tijdstip zo’n 3.400 aanvragen binnen waren.

CAO NIEUWS

COLUMNS