dinsdag 19 oktober
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Hoe maak je arbeidsmarkt data toegankelijk voor matching?

248
Alle data van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn voortdurend in beweging en nogal ongestructureerd. Een soort 'black or grey box'. Hoe helpt software om die data toegankelijk te maken? Jan Govaerts, partner van theMatchBox, vertelt over de mogelijkheden.

Esther Koot, expert in cao-recht en arbeidsverhoudingen

349
Esther Koot adviseert en geeft cursussen cao-recht voor een brede waaier aan belangstellenden. "Ik leer mensen cao-vraagstukken te ontrafelen tot de onderliggende technische stappen." Een bruggenbouwer in de wereld van arbeidsverhoudingen en cao-recht.

Doorzaam ondersteunt duurzame inzetbaarheid uitzendkracht

363
Hoe werkt Doorzaam samen met uitzendorganisaties om uitzendkrachten te ondersteunen in hun werkkansen en vitaliteit? Interview met Chantal Huinder (Doorzaam) en Tara Bonné (Restart). Tip: volg op 24 september via livestream het Doorzaam congres.

Harry Vogels – kanttekeningen bij de cao-polder

273
Harry Vogels volgde decennialang cao-ontwikkelingen en schreef over het politieke spel in de polder. Hij blikt terug op zijn loopbaan als cao-adviseur, schetst turbulente ervaringen en curieuze zaken.

Detacheerders (VvDN) werken aan eigen cao

1728
Waarom wil de VvDN zich onderscheiden met een eigen collectief arbeidsvoorwaardenpakket? Hoe is het onderhandelingstraject ingericht? Fred Boevé, voorzitter van de cao-commissie, licht het toe.

Hoe werf je trainees voor onbekende technische beroepen?

412
“In de technische sector is een groot personeelstekort. Ik adviseer klanten om nu te investeren in opleidingen en mensen vooral te behouden voor hun branche," zegt Marcel Borst, Bluetech Engineering. Hoe werf je trainees voor relatief onbekende vakgebieden zoals Sprinkler techniek?

Slim starten – stoomcursus intercedent en dan aan de slag!

1280
Er is een grote behoefte aan instroom van intercedenten bij uitzendbureaus. Zeven grote uitzenders, het UWV en de grote gemeenten in Nederland doen mee aan een bijzonder project, geïnitieerd door Ellen van Hierden, om in zeer korte tijd kandidaten te werven en te trainen voor het uitzendvak.

Leven lang ontwikkelen makkelijker maken voor wie werkt in logistiek

342
Hoe worden de skills van werkenden in logistiek in kaart gebracht? Hoe zien zij welke skills ze nodig hebben voor een volgende werkplek? En hoe kan de training van die skills makkelijker worden in kleine, praktische stappen? Marloeke Werst, 21CC Education, en Steven Gudde, Olympia, onderzoeken dit.

SubAdvies realiseert financiële inzichten, besparingen en loonkostensubsidies

1868
SubAdvies realiseert besparingen en loonkostensubsidies door IT optimaal in te zetten. De benodigde managementinformatie is op elk moment beschikbaar. Daarnaast vereist de realisatie van de loonkostensubsidies een geduldig menselijk proces, vertelt John Reijne in dit interview.

FNV wil marktconform pensioen uitzendkrachten vanaf dag één

503
“Wij willen een marktconform pensioen voor uitzendkrachten. Wij pleiten voor één regeling, waar een uitzendkracht vanaf de eerste werkdag recht op heeft. De StiPP basisregeling willen wij opheffen, want die is verre van marktconform." Karin Heynsdijk, FNV Flex, over eisen nieuwe uitzend-cao.

Vacatures pushen? Koester eerst je werkgeversmerk en ken je doelgroep

673
"Vakmensen in techniek zijn schaars. Kun je ze niet krijgen of kost de werving veel geld? Dan pak je het verkeerd aan. Verplaats je in je doelgroep. Wat vindt die belangrijk? Zorg dat je als werkgever aantrekkelijk bent voor die mensen," adviseert Marcel Borst, recruiter bij Bluetech Engineering.

Baansuggestie tool biedt laagdrempelig loopbaanadvies

303
Binnen de site NationaleBeroepengids.nl geeft de tool Baansuggestie bezoekers laagdrempelig loopbaanadvies met omscholingsinformatie. “Meer mensen tonen nu interesse voor omscholing naar een kansrijk beroep binnen of buiten hun sector," verklaart eigenaar Robert van El.

TNO brengt skills in kaart voor betere matching

528
Er gaat veel mis tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het gaat beter als we vacatures en werkzoekenden matchen op skills. TNO ontwikkelt een skills systeem en vraagt iedereen mee te doen.

Goed betaald werk met uitzicht op een vast dienstverband

652
Uitzendkrachten goed betalen en uitzicht bieden op een vaste baan bij het bedrijf waar zij aan de slag gaan. Dat is voor ons normaal, zegt Nicole Hermans van P&O Flex. Personeel vinden blijft uitdagend.

HRM in de Overheid – workshop Gemeente Rotterdam

137
Samenvatting van de online workshop tijdens het Congres HRM in de Overheid, waarin experts van Gemeente Rotterdam uitdagingen en oplossingen voor personeels- en inhuurvraagstukken benoemen.

Behoefte aan kennis van regelgeving voor flex groeit weer

366
Aan welke kennis, training en opleiding is op dit moment behoefte bij uitzendprofessionals? En hoe onderhield je contacten met klanten in het coronajaar? Ellen van Hierden, directeur artra, vertelt erover.

LAATSTE NIEUWS

Convenant van sectoren leidt tot Werkperspectief.NL

Zestien sectoren, samen goed voor 3.2 mln werkenden (36% van de werkzame Nederlandse beroepsbevolking) hebben de handen ineengeslagen om te werken aan werkperspectief voor Nederland. Op Werkperspectief.NL is daarvoor alle informatie te vinden.

CAO NIEUWS

COLUMNS