zaterdag 24 oktober
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Continu bestaat 25 jaar en is klaar om te groeien

731
House of HR heeft Continu overgenomen in 2015 en faciliteert een buy and build strategie. CEO Seth Winterscheidt leidt Continu Group sinds 2018. De groep richt zich op detachering in de bouw, bij woningcorporaties, maar ook in de hightech- en procesindustrie en is klaar voor verdere groei.

Positief dat overheid blijft investeren in economie

103
NBBU-voorzitter Brigitte van der Burg blikt terug op de presentatie van de Miljoenennota. Welke kansen biedt die aan werkzoekenden, ondernemers, werkgevers en intermediairs? En wat adviseert de NBBU aan politiek en overheid in de aanloop naar de verkiezingen?
Bernhard Nanninga. BC Group

Efficiënter werken? Kijk eerst naar iemands talent

229
"Heb je de talenten van je medewerkers goed in beeld en benut je die? Talentmanagement kan echt beter. Vooral in het MKB is daar nog een wereld te winnen. Het begint met goede communicatie," zegt Bernhard Nanninga, directeur van BC Group, leverancier van HR-diensten.

Meer zekerheid voor franchisenemers

189
Conflicten bij franchiseovereenkomsten draaien vaak om onduidelijkheid over de financiële situatie van de franchisegever, over het concurrentiebeding en de goodwillbepaling. Nieuwe wet biedt meer bescherming.

HRM in de Overheid – Gemeente Rotterdam en grip op inhuur

171
Vooruitblikkend op het Congres HRM in de Overheid, 1 april 2021 een interview met Jaap Wils, Senior onderzoeker bij de Rekenkamer Rotterdam. Hij leidde een onderzoek naar grip op inhuur in de gemeente.

Base to Work succesvol bij integratie van statushouders

341
Interview met Henri Ruitenberg en Idris Fatah Ahmed van Base to Work over hun complete en succesvolle aanpak om statushouders duurzaam te laten integreren en hen te coachen naar betaald werk.

Oefen je skills in het vinden van werk

380
Aaltje Vincent leert je hoe je werk vindt in haar boek Jobmarketing 3.0. Het vernieuwde Werkboek bevat praktische oefeningen voor netwerken, cv en videosolliciteren. Ook handig voor arbeidsbemiddelaars!

Referent zijn voor kennismigranten, wat houdt het in?

463
Een kennismigrant heeft een in Nederland gevestigde werkgever nodig, die eveneens geregistreerd dient te zijn als erkend referent. Hoe zit dat? Ida Smildiger, werkzaam bij MILES human capital, legt het uit.

Kans op werk begint met aandacht, waarna elke stap telt

531
Chantal Huinder, manager duurzame inzetbaarheid van Stichting DOORZAAM, zegt: 'Ons aanbod van diensten staat nu ook open voor uitzendkrachten, die werkloos zijn geworden door de coronacrisis.'

PayOK keurmerk draagt bij aan juiste verloning arbeidsmigranten

254
PayOK keurmerk heeft een brief geschreven aan het Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten. “Wij delen onze ervaringen met de controles in sectoren waar veel arbeidsmigranten werken.”

Geen werk in de horeca? Ik zie genoeg andere kansen

483
Trieneke Smink-Bos stopt na vier jaar als uitzender in de horeca. Ze heeft de hotelschool gedaan, beschikt over een koksdiploma en ruime ervaring in de horeca. 'Met mijn talent kan ik nog alle kanten op,' zegt ze.

AOV-vangnet voor zelfstandigen, wat biedt SamSam?

309
Op welke manier biedt SamSam een vangnet voor arbeidsongeschiktheid? Het Servicebureau biedt o.a. diensten aan Zelfstandigen Bouw en Beroepsorganisatie Kunstenaars (BOK). Interview met Roland Blaauw.

AOV voor zelfstandigen in de bouw en andere professionals

325
Charles Verhoef, Zelfstandigen Bouw: "Wij zijn ons AOV-vangnet begonnen met 300 deelnemers Inmiddels hebben wij al 1.800 deelnemers. Ook zelfstandigen uit andere sectoren kunnen er aan deelnemen."

Kunnen we nog buiten de lijntjes kleuren?

572
"De arbeidsmarkt is complex. Toch zullen wij innovatieve manieren moeten bedenken om mensen aan werk te helpen," zegt Aart van der Gaag. "Wat biedt inspiratie uit het verleden voor toekomstig arbeidsbeleid?"

Roerige tijden, wekenlang leegloop en weer vol aan de slag

444
Daan Slütter, Uitzendbureau 4 Minutes, vertelt over de effecten van de coronacrisis op het uitzendwerk in productiebedrijven, regio Twente. "Wekenlang leegloop, maar nu is vrijwel iedereen weer aan de slag."

Uitstel van betaling Belastingdienst? Oké, maar hou het overzicht

347
Uitstel vragen voor betaling van de belastingen geeft lucht in deze crisis, maar het doorbreekt ook de bekende administratieve routines. Hou overzicht! adviseert Maarten de Jong, Inspecteur bij Bureau Cicero.

LAATSTE NIEUWS

FNV wint rechtszaak onderbetaling Roemenen bij scheepswerf Veka

Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt Veka tot schadevergoeding aan FNV. De Roemeense lassers moeten Veka nu zelf voor de rechter dagen om hun loon te krijgen. 'Gebrekkige wetgeving', vindt FNV.

CAO NIEUWS

COLUMNS