woensdag 8 februari
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

HelloFlex & Bullhorn bouwen permanente integratie tussen beide systemen

378
"Met de permanente integratie tussen onze software voor frontoffice (ATS) en mid- en backoffice bieden wij klanten optimale workflow," zeggen Marco Boomsma (Bullhorn) en Jochem Eerden (HelloFlex group).

Succesvol werven en behouden van medewerkers in klantcontact vraagt afstemming

518
"Succesvol werven en behouden van medewerkers in de klantcontactbranche lukt alleen als we ze de flexibiliteit bieden die bij hen past," zegt Judy van der Hulst, People Director Webhelp. Wat betekent dit voor de werving, training en begeleiding van medewerkers in de huidige krappe arbeidsmarkt?

Hoe werf je jongeren uit Generatie Z – tips

834
"Bij deze groep werkenden is het belangrijk vanaf het begin laagdrempelig en duidelijk te communiceren. Dat geldt helemaal voor mbo opgeleiden. Als er een match is, moet je als werkgever meteen doorpakken, want Gen Z heeft in no time een job elders," zegt Veerle Martens, PlaytoWork. Ze geeft praktische tips.

Met HR-data verandert je blik op de werkvloer

210
Hoe kun je data op een ethische manier inzetten? Waarom is taalgebruik zo belangrijk voor de groei van je bedrijf? En hoe trek je met HR-data (de beste) medewerkers aan? Interview met Jeroen Naudts, schrijver van het boek Reinventing HR data.

Hoe zet Manpower skills en loopbaan coaching in voor uitzendkrachten?

457
In de krappe arbeidsmarkt gaat het erom de skills en loopbaankansen van elke sollicitant serieus te nemen en mensen actief te begeleiden naar nieuw werk als ze dat willen. Hoe doet Manpower dat? “We pakken het vanaf het begin op," zegt Jochem van Dinther.

Tijd voor een fietskoeriers-cao

457
De sector van fietskoeriers wordt professioneler. Tegelijk is er een ongelijk speelveld, verwarrende regelgeving en zijn er misstanden. Het kan anders. De tijd is rijp voor een last-mile-delivery CAO, vindt Lodewijk van Nooten, oprichter van Bikeshift.

House of HR, een verzameling ‘Happy Rebels’

433
House of HR organiseerde op 10 september het internationale Happy Rebels festival. De organisatie groeit enorm door overnames in België, Nederland, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. Wat is de strategie bij overnames? En waarom ziet CEO Rika Coppens zichzelf als ‘missionary of work’?

Datadriven recruitment, hoe werkt dat?

288
"Maak gebruik van data op allerlei momenten in het wervingsproces. Dat scheelt in tijd en kosten. Natuurlijk blijft ook persoonlijke aandacht nodig," zegt Michiel Faasse (Expandior). Hij werkte ruim 9 jaar in de recruitmentbranche en spreekt op het EngageNOW event. Alvast een vooruitblik met praktische tips.

Maak jezelf als werkgever aantrekkelijk met content marketing

251
Hoe kom je als recruiter, uitzender of detacheerder aantrekkelijk in beeld bij kandidaten voor jobs? En hoe maak je engagement meetbaar? Antal de Waij, content en marketing specialist, inspireert en geeft tips.

STAR en Sentijn werven trainees voor de energietransitie

396
Traineeships bieden aan startende technisch specialisten de mogelijkheid om zich te oriënteren op het brede werkveld van verduurzaming en energietransitie. Ook voor zij-instromers biedt dit werk- en scholingskansen.

STAR levert technisch specialisten voor energietransitie

407
Hoe dragen technisch specialisten (mbo, hbo, wo) van STAR bij aan de energietransitie in elektrotechniek, werktuigbouwkunde en civiele techniek? Interview met Thomas Wester en Laurens van Bemmel.

SNF keurmerk huisvesting arbeidsmigranten aangescherpt, inspecteurs checken alle locaties

618
De kwaliteit van huisvesting voor arbeidsmigranten moet beter. Daarom zijn de eisen voor het SNF keurmerk verzwaard. Er is nu 100% controle van de locaties. Ook de boekhouding wordt gecontroleerd. Hoe werkt het?

Arbeidsmigratie één van de mogelijke oplossingen voor personeelstekort

398
De ABU heeft scenario’s in kaart laten brengen voor arbeidsmigratie tot 2030. De inzet van arbeidsmigranten is één van de mogelijke oplossingen voor de krapte op onze arbeidsmarkt. Wat doet de ABU om dit goed te helpen reguleren? Welke andere oplossingen zien uitzenders voor personeelstekort?

Het cv is steeds minder belangrijk

460
Personeel uitzenden, werven en selecteren in een super krappe arbeidsmarkt. Volgens Walter Plaisier is het cv minder belangrijk geworden. “Het benodigde talent en de ontwikkelingskansen verkennen we in het gesprek met kandidaten en opdrachtgevers."

HRM in de Overheid – Gemeente Rotterdam, uitdagingen arbeidsmarkt

494
De krappe arbeidsmarkt en lage arbeidsmobiliteit leiden tot de vraag: wat zou de Gemeente Rotterdam nu al moeten doen om over tien jaar nog mensen in de organisatie te kunnen laten instromen? Vooruit kijken en samenhang zien, helpt. Interview met Jan Willem Wiersma, Strategisch Adviseur Recruitment.

HRM in de Overheid – Gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek

156
De drie Gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek werken al langere tijd samen op het snijvlak van organisatie en informatisering. Kwartiermaker Hans van Dijk vertelt hoe deze gemeenten nu ook op andere beleidsterreinen en HR-zaken samen optrekken volgens een overkoepelende visie.

LAATSTE NIEUWS

Voeg wat Booking.com toe aan je vacatureteksten

Er komen weinig reacties op vacatures en dus passen werkgevers hun arbeidsvoorwaarden maar aan, zo meldt UWV. Misschien is het beter om het kunstje af te kijken van Booking.com. Leg potentiële kandidaten eerst eens uit wat de voorwaarden die je biedt precies betekenen. En voorzie de vacature van sfeerbeelden.

CAO NIEUWS

COLUMNS