vrijdag 22 januari
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Timing brengt ode aan de flexkracht

82
Flexkrachten zorgen dat onze samenleving blijft draaien. Toch komen ze zelf nauwelijks in beeld. Timing geeft deze mensen een gezicht in een nieuwe merkfilm. Ja, het is branding, maar het raakt je, want het is écht. Paul Haarhuis vertelt over de impact van de coronacrisis en de rol van flexkrachten.

Continu Professionals, een teamspeler van formaat

600
Continu Professionals deed in twee jaar vier overnames. Solyne, de nieuwste aanwinst geeft Continu toegang tot opdrachtgevers bij de overheid en semi-overheid. Omgekeerd krijgt Solyne het landelijke netwerk en de support van Continu om te groeien. Seth Winterscheidt vertelt over actuele ontwikkelingen.

Hoe communiceer je over de waarde en de prijs van uitzenden?

441
De waarde van uitzenden zit natuurlijk niet uitsluitend in een tarief voor de gewerkte uren, de momentopname van de werving, matching en plaatsing. Toch heeft die gedachte zich hardnekkig vastgezet in de markt. Hoe keer je dat tij? Hans Scheers en Marco van Zwolle vertellen erover in dit interview.

Poolse belastingmaatregel veroorzaakt straffe oostenwind voor arbeidsmigranten

999
In het afgelopen jaar heeft Nederland met Polen een convenant gesloten om fiscale gegevens tussen beide landen uit te wisselen. Waarom is dit een potentieel scenario voor paniekvoetbal bij uitzenders en inleners van Poolse arbeidsmigranten? Maarten de Jong, Inspecteur bij Bureau Cicero, legt het uit.

Youbahn getransformeerd tot digitaal platform voor studentenwerk

720
Youbahn is actief in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en werkt geheel digitaal vanuit een kantoor in de Van Nellefabriek te Rotterdam. Komend jaar staat op de planning om uit te breiden naar andere studentensteden. "We werken volledig volgens de uitzendformule," zegt directeur Ard Huininga.

Overstappen naar een andere sector? Dat kan best

342
Het Sectorfonds Luchtvaart analyseert welke beroepen op Schiphol matchen met beroepen buiten die sector, bijvoorbeeld in de Zorg, de Techniek en het Onderwijs. "Veel beroepen in de luchtvaart matchen met andere sectoren," zegt secretaris Jeroen Stolk. "Overstappen is makkelijker dan wordt gedacht."

Sectorfondsen werken samen aan plan van-werk-naar-werk

495
Een kopgroep van 'krimp en groei'-sectorfondsen heeft een convenant gesloten voor het maken van een concreet plan waarmee mensen die werkloos dreigen te worden van-werk-naar-werk kunnen gaan. "Er is een gestructureerde aanpak nodig," zegt Adriana Stel, directeur van Stichting DOORZAAM.

‘Werving drie keer over de kop’ – recruitment technologie in praktijk

398
Dit jaar is turbulent voor intermediairs door de coronacrisis. De effecten op de branche lopen sterk uiteen. Toch kan technologie helpen om ook in deze tijd succesvol te zijn met recruitment. Een case uit de praktijk.

Payrollpensioen, een knoop om te ontwarren

599
Payrollwerkgevers die hun werknemers hebben ondergebracht bij StiPP pensioen zijn verplicht hen vanaf 1 januari 2021 een andere pensioenregeling aan te bieden. Welke keuzes zijn er, met welke consequenties?

Continu bestaat 25 jaar en is klaar om te groeien

887
House of HR heeft Continu overgenomen in 2015 en faciliteert een buy and build strategie. CEO Seth Winterscheidt leidt Continu Group sinds 2018. De groep richt zich op detachering in de bouw, bij woningcorporaties, maar ook in de hightech- en procesindustrie en is klaar voor verdere groei.

Positief dat overheid blijft investeren in economie

113
NBBU-voorzitter Brigitte van der Burg blikt terug op de presentatie van de Miljoenennota. Welke kansen biedt die aan werkzoekenden, ondernemers, werkgevers en intermediairs? En wat adviseert de NBBU aan politiek en overheid in de aanloop naar de verkiezingen?
Bernhard Nanninga. BC Group

Efficiënter werken? Kijk eerst naar iemands talent

287
"Heb je de talenten van je medewerkers goed in beeld en benut je die? Talentmanagement kan echt beter. Vooral in het MKB is daar nog een wereld te winnen. Het begint met goede communicatie," zegt Bernhard Nanninga, directeur van BC Group, leverancier van HR-diensten.

Meer zekerheid voor franchisenemers

197
Conflicten bij franchiseovereenkomsten draaien vaak om onduidelijkheid over de financiële situatie van de franchisegever, over het concurrentiebeding en de goodwillbepaling. Nieuwe wet biedt meer bescherming.

HRM in de Overheid – Gemeente Rotterdam en grip op inhuur

219
Vooruitblikkend op het Congres HRM in de Overheid, 1 april 2021 een interview met Jaap Wils, Senior onderzoeker bij de Rekenkamer Rotterdam. Hij leidde een onderzoek naar grip op inhuur in de gemeente.

Base to Work succesvol bij integratie van statushouders

383
Interview met Henri Ruitenberg en Idris Fatah Ahmed van Base to Work over hun complete en succesvolle aanpak om statushouders duurzaam te laten integreren en hen te coachen naar betaald werk.

Oefen je skills in het vinden van werk

431
Aaltje Vincent leert je hoe je werk vindt in haar boek Jobmarketing 3.0. Het vernieuwde Werkboek bevat praktische oefeningen voor netwerken, cv en videosolliciteren. Ook handig voor arbeidsbemiddelaars!

LAATSTE NIEUWS

Timing brengt ode aan de flexkracht

Flexkrachten zorgen dat onze samenleving blijft draaien. Toch komen ze zelf nauwelijks in beeld. Timing geeft deze mensen een gezicht in een nieuwe merkfilm. Ja, het is branding, maar het raakt je, want het is écht. Paul Haarhuis vertelt over de impact van de coronacrisis en de rol van flexkrachten.

CAO NIEUWS

COLUMNS