donderdag 18 augustus
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Wil jij werken bij het leukste softwarebedrijf van Nederland?

Kom werken bij HelloFlex group! Het leukste softwarebedrijf van Nederland.

HelloFlex group zoekt ambitieuze professionals. Ontdek onze vacatures en neem contact op!

Ontdek vacatures

STAR levert technisch specialisten voor energietransitie

177
Hoe dragen technisch specialisten (mbo, hbo, wo) van STAR bij aan de energietransitie in elektrotechniek, werktuigbouwkunde en civiele techniek? Interview met Thomas Wester en Laurens van Bemmel.

SNF keurmerk huisvesting arbeidsmigranten aangescherpt, inspecteurs checken alle locaties

437
De kwaliteit van huisvesting voor arbeidsmigranten moet beter. Daarom zijn de eisen voor het SNF keurmerk verzwaard. Er is nu 100% controle van de locaties. Ook de boekhouding wordt gecontroleerd. Hoe werkt het?

Arbeidsmigratie één van de mogelijke oplossingen voor personeelstekort

267
De ABU heeft scenario’s in kaart laten brengen voor arbeidsmigratie tot 2030. De inzet van arbeidsmigranten is één van de mogelijke oplossingen voor de krapte op onze arbeidsmarkt. Wat doet de ABU om dit goed te helpen reguleren? Welke andere oplossingen zien uitzenders voor personeelstekort?

Het cv is steeds minder belangrijk

432
Personeel uitzenden, werven en selecteren in een super krappe arbeidsmarkt. Volgens Walter Plaisier is het cv minder belangrijk geworden. “Het benodigde talent en de ontwikkelingskansen verkennen we in het gesprek met kandidaten en opdrachtgevers."

HRM in de Overheid – Gemeente Rotterdam, uitdagingen arbeidsmarkt

408
De krappe arbeidsmarkt en lage arbeidsmobiliteit leiden tot de vraag: wat zou de Gemeente Rotterdam nu al moeten doen om over tien jaar nog mensen in de organisatie te kunnen laten instromen? Vooruit kijken en samenhang zien, helpt. Interview met Jan Willem Wiersma, Strategisch Adviseur Recruitment.

HRM in de Overheid – Gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek

94
De drie Gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek werken al langere tijd samen op het snijvlak van organisatie en informatisering. Kwartiermaker Hans van Dijk vertelt hoe deze gemeenten nu ook op andere beleidsterreinen en HR-zaken samen optrekken volgens een overkoepelende visie.

HRM in de Overheid – Nijmegen groeit in omvang en ambitie

151
De stad Nijmegen telt nu 180.000 inwoners en groeit flink door. Wat vraagt dit van de personeelsorganisatie? Het gemeentebestuur heeft veel ambities; lukken die allemaal qua capaciteit? Interview met Fred Vinken.

Hoe ontwikkelen studenten gedragscompetenties voor Finance & Accountancy?

193
Sparren, analyseren en meer. Hogeschool Inholland stimuleert de ontwikkeling van gedragscompetenties bij studenten. Het assessment van MatchQ biedt de studenten een persoonlijk gedragsprofiel met ontwikkeldoelen. Marleen Bartelts-Schilt, Cluster Finance Rotterdam en Lectoraat F&A, vertelt erover.

Peter Zebra, detachering van HR-professionals met impact

329
Waarom voldoet detachering van HR-professionals aan een behoefte in de markt? "We versterken de positie van HR bij opdrachtgevers. We coachen onze HR-professionals met de beste trainers in het vak, zodat zij impact kunnen maken met hun interim opdrachten," vertellen Richard Dijkman en Maikel Pals.

i4talent start detachering IT-professionals o.l.v. Fred Boevé

1712
Fred Boevé is een eigenzinnige detacheerder in finance, en IT, die decennia lang zijn sporen heeft verdiend bij DPA. Nu start hij een onderneming in samenwerking met Daniëlle Kleyheeg van i4talent. Onder dat label gaat Boevé een eigen gespecialiseerd detacheringsbureau opzetten voor IT’ers.

Werk anders inrichten, het kán en zal wel moeten in de krappe arbeidsmarkt

877
"De arbeidsmarkt blijft krap, ouderen stromen uit en er is minder instroom van jongeren. Dat vraagt veel meer creativiteit van bedrijven. Werkgevers hebben zelf de mogelijkheden in handen om hun werkorganisatie anders en beter in te richten," zegt Ineke Kooistra, CEO van The Works (w.o. YoungCapital).

Akkoord CAO NBBU maakt gezamenlijke uitwerking SER-akkoord mogelijk

509
Uitzendkoepel NBBU heeft met de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie een akkoord bereikt over de CAO voor Uitzendkrachten. "We zijn vooral hoopvol over de gezamenlijke uitwerking van het SER-akkoord," verklaart Marco Bastian, directeur NBBU.

Belang van opleiding medewerkers backoffice in uitzendland zwaar onderschat

823
“Het werk op de backoffice van een uitzendorganisatie behoort tot de moeilijkste takken van sport. Neem daarom als uitzender je backofficemedewerkers serieus en leid ze op. Dat is geen luxe, de backoffice is de ruggengraat van je bedrijf."

PlaytoWork – serious games voor wie graag met zijn handen werkt

503
Mbo'ers vinden via PlaytoWork spelenderwijs hun jobs. En bedrijven vinden op dit platform kandidaten voor uitvoerend werk. "Aan de top is echte betrokkenheid nodig bij HR-processen. Vooral de mbo-doelgroep verdient meer aandacht," vindt Max Boodie. Waarom?

Werkperspectief.NL – waarom dit platform, hoe werkt het?

317
Werkperspectief.NL helpt werkenden om een (ander) beroep te kiezen op basis van hun competenties. Vijftien sectorfondsen werken hierin samen en SZW kende subsidie toe. Adriana Stel, directeur van Doorzaam, fonds voor uitzendkrachten, licht het toe.

STAR, Or-Quest, Sentijn en ECC werken samen onder The Specialist Group

842
“Wij vernieuwen ons merk,” verklaart Sil Hoeve, CEO van TSG. “The Specialist Group profileren wij als het moederbedrijf, zodat de dochters STAR, Or-Quest, Sentijn en ECC ieder hun eigen plek kunnen innemen in de markt." Hoe vullen zij elkaar aan? Waarom?

LAATSTE NIEUWS

Vertrek Deliveroo markeert grens platformeconomie

Zijn de maaltijdbezorgers van Deliveroo in feite werknemers? ABN AMRO verwacht dat de komende uitspraak van de Hoge Raad gevolgen zal hebben voor 60.000 platformwerkers en schetst de context.

CAO NIEUWS

COLUMNS