vrijdag 22 september
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek
black microphone on white paper

Jouw flexbedrijf laten groeien – elke ondernemer doet dat op zijn eigen manier

189
De ene flexondernemer is de andere niet. Dat blijkt wel uit de serie interviews die Arthur Lubbers deze zomer voor FlexNieuws heeft afgenomen. Allemaal succesvolle flexbedrijven, maar elk met een eigen verhaal. Over groei, je eigen beperkingen kennen en goed scoren in jouw niche. Ter inspiratie hierbij vier interviews met collega’s uit de uitzendbranche.
Dennis Ender

Dennis Ender (De Gilde Groep): “Een MKB-bedrijf heeft veel meer dynamiek”

307
De Gilde Groep, specialist in het leveren van technici voor projecten, groeit gestaag door. “Maar omzetgroei is zeker niet leidend”, vertelt Dennis Ender, die sinds vorig jaar het bedrijf leidt. “Kwaliteit en veiligheid staan voorop. Iedereen moet veilig naar zijn gezin terugkeren.”

RecruitNow + zvoove: Synergie en dan echt

283
In juni heeft RecruitNow - gespecialiseerd in frontoffice oplossingen - zich aangesloten bij de Duitse backoffice specialist zvoove Group. Beide organisaties zien de voordelen van samenwerking. 'Hoe benut je de synergie én blijf je tegelijk in je kracht?' vraagt Wim Davidse aan Paul Wilkens, CCO van RecruitNow.

Hans Pruis (Home of People): ‘Wij willen een warm thuis bieden aan de arbeidsmigrant”

785
Ex-Adecco topman Hans Pruis heeft afgelopen jaar de corporate uitzendwereld verruild voor het veel kleinere, maar zeer ambitieuze Home of People (voorheen Solutions Group). Het bedrijf is actief op overnamepad en aan Pruis de taak om dat in goede banen te leiden. “Ik sta weer met de voeten in de klei.”

Richard Nas (NasWerkt): ‘Combi-slag van vestiging en platform maakt ons futureproof’

764
De omzet van NasWerkt is het afgelopen jaar ruim verdubbeld. De flexondernemers achter dit succes zijn Richard Nas en Dave Baardman, twee self-made men die het uitzendvak puur in de praktijk hebben geleerd. Hun strategie: ‘regionaal de beste zijn’.

Recruitment van mbo-opgeleiden, hoe kan het beter?

275
Max Boodie en Veerle Martens, founders van PlaytoWork, hebben onderzoek gedaan naar de kengetallen voor recruitment van mbo-opgeleiden. Hoe volwassen zijn de recruitmentprocessen? Hoe wordt omgegaan met recruitment kengetallen? In hoeverre worden soft skills gebruikt?

Permanente Educatie (PE) vergroot effectiviteit vaste medewerkers uitzendbranche

201
SEU viert dit jaar het 25-jarig jubileum en is gestart met het implementeren van permanente educatie. De bijscholing op onderdelen is een welkome aanvulling voor medewerkers in de flexbranche die al eerder het SEU-diploma hebben behaald. Interview met Barbara Kramer, directeur SEU.

“Het statement van Brabantse scholen verdient een betere oplossing”

138
Onderwijsbemiddelaar Heinze Baars reageert op het besluit van Brabantse scholen om te stoppen met inhuren van uitzendkrachten. Hij pleit voor betere oplossingen, zoals het samenwerken met bevoegde onderwijsspecialisten, in plaats van alle bemiddelingsbureaus over één kam te scheren. 

Jan Kievit (IQ Select): “Wij zijn de supermarkt voor vaste banen in transport”

710
IQ Select behoort met een omzetgroei van 50% afgelopen jaar tot de snelstgroeiende flexbedrijven van Nederland. De specialist in de transportsector profiteert van de groei in deze niche. Directeur/eigenaar Jan Kievit weet dat het in deze no-nonsense wereld draait om eerlijk zakendoen, met opdrachtgever én kandidaat. “Als je er zelf niet wilt werken, moet je de vacature ook niet aannemen.”

Van stagiair uitzendbranche naar kennispartner van de toekomst

297
Peter Krijgsveld, senior relatiemanager bij Pay for People, is de eerste die PE-punten (Permanente Educatie) heeft behaald via het aanbod van SEU (Stichting Examens Uitzendbranche). Hij beschrijft zijn reis in de uitzendbranche van stagiair tot (backoffice) kennispartner.

Provincie Noord-Brabant – anders werken, ontmoeten en reizen

285
Het project ‘Anders werken, ontmoeten en reizen’ ging in 2020 van start. Het verbindt leerpunten uit de coronaperiode met de opgaven van Brabant nu en in de toekomst. Sandra Terwolbeck licht het toe in dit interview ter voorbereiding op het Congres HRM in de Overheid, 20 april 2023.

Personeelstekorten in Techniek zijn niet nodig

621
Technicum (onderdeel van RGF Staffing) is ervan overtuigd dat iedereen die wil, nu in de techniek aan het werk kan: met of zonder technische vooropleiding. Het biedt een praktisch leer-werkprogramma, waarbij je direct in de praktijk werkzaam bent en ervaart wat werken in de techniek inhoudt. Perfect voor zij-instromers.

BuildingCareers matcht ingenieurs in krappe arbeidsmarkt

258
Ingenieurs zijn al jaren schaars. Hoe vind en match je hen in de huidige krappe arbeidsmarkt? Welke factoren voorspellen een duurzame match? Interview met Daan Leenman, BuildingCareers.

We hebben elkaar allemaal nodig op de arbeidsmarkt

243
"Welke rol je ook hebt in de samenleving, we zullen het met elkaar moeten doen. We hebben elkaar allemaal nodig." Dat vindt Eugène van den Hemel. Hij zet zich al jaren in voor mensen die minder makkelijk instromen in werk. Hoe doet hij dat? En wat is de kracht van JobsforHumanity.com?

Diversiteit praktisch ondersteunen met Jobs for Humanity

302
Sander Poos, eerder werkzaam voor Indeed.com, gaat JobsforHumanity.com wereldwijd op de kaart te zetten. Onlangs werd hij benoemd tot Chief Operating Officer (COO). “Ik ga mijn ervaring en netwerk inzetten voor doelgroepen die extra hulp kunnen gebruiken bij hun integratie in de arbeidsmarkt.”

HelloFlex & Bullhorn bouwen permanente integratie tussen beide systemen

513
"Met de permanente integratie tussen onze software voor frontoffice (ATS) en mid- en backoffice bieden wij klanten optimale workflow," zeggen Marco Boomsma (Bullhorn) en Jochem Eerden (HelloFlex group).

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS