Vermenigvuldigen door delen!

1
454

Vermenigvuldigen door delen!

Geven verrijkt. Dat kan zijn geld, maar ook kennis en kunde. Ik geef graag. Cadeaus, aandacht, maar ook mijn tijd. Om de twee jaar werk ik twee jaar als vrijwilliger. Hierbij heb ik al veel verschillende banen uitgeoefend. En, niet alleen gegeven, maar ook veel geleerd.

Wat gaan we geven?
Bij het oprichten van de Hogeschool voor Recruitment hebben we als initiatiefnemers nagedacht wat we kunnen geven. Dagelijks geven we onze kennis en kunde door aan onze studenten, maar kunnen zij dat ook? En hoe gaan we het organiseren? Wij vragen de studenten om samen een project op het gebied van recruitment op te pakken voor een stichting of een charitatieve organisatie. Zo hebben de studenten zich al ingezet voor vluchtelingenwerk Nederland, de Kindervoedselbank, Stichting Maatjes, Slimme Boefjes, maar ook voor de plaatselijke voetbalclub. Met maar een belangrijke vraag: ´Wat kunnen wij voor jullie doen op het gebied van recruitment?´

Waarom?
Allereerst willen we de studenten uitdagen om het geleerde met elkaar in de praktijk te brengen. Niet gehinderd door allerlei bedrijfsregels of conventies, maar met elkaar de mouwen opstropen en samen aan de slag gaan. En daarnaast willen we mensen graag op een praktische manier laten kennismaken met vrijwilligerswerk. Hoe leuk, leerzaam en bijzonder het is om in relatief korte tijd kwaliteit toe te kunnen voegen aan een organisatie. Zonder uitzondering zijn de deelnemers super gedreven en enthousiast en komen er prachtige resultaten uit. Tijdens de DoGoodFeelGood-dag worden de resultaten aan elkaar gepresenteerd. De dag waarop de cursisten ons iedere keer verrassen met de meest mooie initiatieven op het gebied van recruitment.

Initiatief Vrijwillig Vinden uit klas 4
De Hogeschool voor Recruitment heeft haar studenten in het afgelopen jaar uitgedaagd om een mooi initiatief op te pakken, en dat hebben we geweten! Deze zijn allemaal direct praktisch en concreet omgezet naar geoptimaliseerde vacatures, arbeidsmarktbeleid en zelfs meerdere directe hires! Trots, dat zijn we!

En nu is er een nieuw initiatief geboren. Bedenker hiervan is Mariëtte Brands (Recruiter werving en selectie) uit klas 4. Zij heeft samen met Meike van de Meer (talent sourcer), Mandy Vermeulen (commercieel intercedent), Cindy uit de Bulten (HR adviseur) en Marike Graham (Corporate Recruiter) het platform Vrijwillig Vinden opgericht! De werkgevers van deze dames zijn ook laaiend enthousiast. Dit vrijwilligersplatform zal via de nieuwste software, die overigens ook geheel vrijwillig ontworpen en beheerd wordt, vraag en aanbod op het gebied van Recruitment en HR aan elkaar verbinden. Vanzelfsprekend gaan we als Hogeschool voor Recruitment dit initiatief volledig omarmen samen meerdere grote namen in de recruitmentwereld. Wij zijn ervan overtuigd zijn dat er vele recruitment en HR professionals zijn die graag willen worden verbonden aan een uitdagende (korte) HR of recruitment-job, sprekende uit ervaring.
Wij vermenigvuldigen door te delen. Jij toch ook in 2017?

ARTRA| Cammio | Intelligence Group | OTYS | VONQ | Hogeschool voor Recruitment |
A&E Personeelsdiensten | Compagnon | Business People | Yask

www.vrijwilligvinden.nl (onder constructie)
Twitter : @vindenverbinden
Mail : info@vrijwilligvinden.nl

Ellen van Hierden

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here