#socialflex Vakantiewerkers werven met Twitter via netnummer

0
519

Social media is ‘gewoon’ netwerken – een kwestie van doen
Vooral voor de werving van jongeren kun je prima social media inzetten. Het is een handigheid die je al doende leert. Managers in de uitzendbranche doen er goed aan om hun intercedenten ruimte te geven om er tijd in te steken. Praktisch uitproberen en ervaringen uitwisselen. Het levert veel op!

Hoe kan een intercedent Social Media gebruiken? Wordt er al wat mee gedaan?
Met tips en vragen zoek ik naar uitwisseling van ervaringen. Denk je mee?

#socialflex Vakantiewerkers werven met Twitter

Twitter – vakantiewerkers werven via netnummer
De schoolvakanties naderen weer. Tijd voor bijbaantjes en vakantiewerk. Waar vind je de mensen? Op de juiste plek en in de juiste regio.

Er zijn verschillende methodes om via Twitter mensen te lokaliseren. Je kunt hiervoor geocode gebruiken of de zoekterm “near:denhaag within:10mi”. Deze zoekopdracht wordt gekoppeld aan gps. Een social media monitor als Coosto gebruikt landmarks die genoemd worden in teksten om mensen te lokaliseren. Een zoekopdracht op basis van het netnummer binnen personen op Twitter (people) werkt ook goed. Opvallend is dat je dan vooral jongeren vindt die dit in een naam zetten. Bijvoorbeeld Piet070. Wanneer je vervolgens zoekt naar een goed verbonden (veel followers) en actief (bijvoorbeeld meer dan 10.000 tweets) persoon, kom je al snel bij een groep jongeren die als vriendengroep met elkaar communiceren via twitter. Veel gesprekken gaan over school, of de klas waarin ze zitten, is genoemd in de bio. Op deze manier kan je de leeftijd schatten. Lukt dit niet via Twitter, dan wellicht via andere social media. Gebruik bijvoorbeeld Falcon.io om er snel achter te komen op welke social media ze nog meer zitten. Wanneer je een groep scholieren hebt gevonden in een bepaalde leeftijd kun je hen bijvoorbeeld benaderen voor vakantiewerk.

Als je er nu alvast mee oefent, dan ben je er eind mei vast heel handig in.
Vanaf dat moment kun je snel vakantiekrachten vinden.

Wie wil dit voor mij uitproberen en ervaringen delen?

Samir ter Lüün

Lees ook
#socialflex Nieuwe klanten binnenhalen met Social Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here