woensdag 30 september
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Veilig online solliciteren en vergaderen, hoe doe je dat?

350
Sollicitaties en vergaderingen vinden nu veel vaker plaats via Skype, Teams, Zoom, Webex of andere videoapplicaties. Hoe doe je dat zorgvuldig en veilig, ook qua privacy?

Uitzenders helpen arbeidsmarkt na de crisis weer op de been

De uitzendsector is het baken waarop de arbeidsmarkt navigeert. De crisis deelt een harde klap uit. De uitzendsector bewijst nu aantoonbaar haar specifieke toegevoegde waarde door mensen te herplaatsen.

Geen tijd te verliezen voor uitzendkrachten

239
Bijna de helft van de ABU-leden maakt gebruik van de NOW-regeling, 38 procent overweegt het. Dit laat zien hoe hard corona de uitzendbranche heeft getroffen. Het is NOW or never voor uitzendkrachten...

NOW-regeling aangevraagd, en nou?

535
De NOW-regeling kent diverse termijnen die gaan lopen nadat de aanvraag is gedaan. Myrthe van den Heuvel geeft in een overzicht weer wanneer er acties gedaan moeten worden na het doen van de aanvraag.

Ziekteverzuim toename in 2019, wat te verwachten in 2020?

350
In 2019 is het ziekteverzuim toegenomen. Welke zaken kunnen hebben bijgedragen aan de toename van het ziekteverzuim? En wat kunnen we verwachten van 2020?

Veilig werken in corona tijd

467
In deze coronacrisis zoomen, teamen en skypen we allemaal wat af. Normaal doen wij dat allemaal binnen de veilige omgeving van het netwerk op kantoor. Hoe kun je thuis ook veilig werken? Welke programma's zijn geschikt om te gebruiken? Lees de tips van Edwin Stokvis.

Oproep aan de uitzendbranche

376
De uitzendbranche kan juist nu in deze crisis het verschil maken. Het is nu aan uitzendondernemingen om ervoor te zorgen dat er, in lijn met de NOW, zoveel mogelijk uitzendkrachten aan het werk kunnen blijven.

NOW of NEVER

2994
Het is nog niet te laat om de goed bedoelde maatregel die anders uitpakt aan te passen naar de belofte die is gedaan; niemand, vast of flex, mag de dupe worden van deze crisis en alleen samen lossen we het op!

CAO Supermarkten – hoe bepaal je de inlenersbeloning?

409
Hoe bepaal je de inlenersbeloning voor uitzendkrachten in combinatie met deze cao? De cao kent twee verschillende functiegebouwen - voor de supermarkt zelf en voor de distributiecentra - , loonschalen per uur en een aantal vergoedingen en toeslagen.

De NOW, een korte samenvatting

1577
Dinsdag heeft minister Koolmees een Kamerbrief gestuurd en de tekst van de Tijdelijke Noodmaatregel voor Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) gepubliceerd. Marcel Reijmers van FlexKnowledge heeft de belangrijkste punten samengevat.

Grootste crisis? Les van Goldschmeding

5850
In 2012 sprak ik Frits Goldschmeding over de marktontwikkelingen. Hij wist toen niet dat corona zou toeslaan, maar voorspelde wel dat er in 2019 een dip zou komen en dat we er weer uit zouden komen. 'Want,' zo zei hij, 'de echte economie wint altijd'. Dus, uitzenders, hou u daaraan vast.

Intrekken, verplaatsen of afschrijven van vakantie; wat mag, moet en kan?

24483
In deze corona-crisis onderzoeken werkgevers omwille van hun cashflow hoe zij invloed kunnen uitoefenen op kostenposten voor en/of aanspraken van werknemers. Hieronder is ook begrepen het opgebouwde vakantietegoed van werknemers. Wat mag wel en niet? Een overzicht van vragen en antwoorden.

Platformwerk in tijden van corona

407
Sarike Verbiest, onderzoeker bij TNO, schetst de voor- en nadelen van platformwerk in tijden van corona. Er is opvallend veel diversiteit tussen werk met sociaal contact en werk op afstand. De werkonzekerheid is een nadeel. De efficiënte match tussen vraag en aanbod in diensten is nu een voordeel.

Wat moet ik doen als een flexwerknemer zich ziekmeldt?

715
Als uitzendprofessional heb je vast wel eens te maken met werknemers die zich ziekmelden. Zeker nu corona het land teistert. Welke stappen moet je ondernemen wanneer een flexwerknemer zich ziekmeldt? En heeft de flexwerknemer recht op doorbetaling?

Noodpakket banen en economie, de hoogtepunten

1269
Met de NOW-regeling kunnen werkgevers die te maken hebben met ten minste 20% verwacht omzetverlies de lonen van werknemers voor 100% blijven doorbetalen. Anders dan bij de Werktijdverkorting wordt niet gekeken naar de gewerkte uren, maar naar de omzet. Hoe werkt het? Wat is nog onduidelijk?

Laat je niet gijzelen door ransomware!

224
Ransomware is een aanval van criminelen die ervoor zorgt dat jij niet meer bij je data kan. Nadat je hebt betaald, krijg je een unlock-code en is je systeem weer te gebruiken. Los daarvan kunnen de kosten nog enorm oplopen. Voorkomen is beter dan genezen: leid je medewerkers op tot human firewalls!

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS