donderdag 13 augustus
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Wendbaarheid, innovatie en IT-infrastructuur

284
Uitzenders zorgen voor wendbaarheid bij hun klanten. Hoe wendbaar zijn ze zelf?

Reden ontslag bepaalt ontslagroute

1160
Per 1 juli 2015 bepaalt de reden van het ontslag de te volgen route. Het tweede deel van de Wet Werk en Zekerheid treedt dan in werking.

2015 goed voor payrollbranche

968
Kansen op groei kunnen via payrolling worden benut, zonder dat bedrijven het risico lopen op overcapaciteit.

Inlenersbeloning

15423
Wat is de inlenersbeloning? En wat zijn de gevolgen van de wijzigingen in de NEN-norm per 1 juli 2014? Vanaf 1 januari 2015 moet ook in de ABU CAO de inlenersbeloning vanaf de eerste dag toegepast worden. Inlenersbeloning is iets anders dan CAO-beloning. Dat maakt de toepassing ingewikkeld. Het eenvoudigste ijkpunt voor een juiste toepassing is het juiste uurloon. Helaas zijn nog in weinig cao’s uurlonen afgesproken en moet het periodeloon dus worden omgerekend naar een uurloon.

Onjuiste factuurnummers – grote belasting gevolgen

5675
Een van de belangrijkste aspecten bij een controle van de Belastingdienst, is het vaststellen van de volledigheid van de verantwoorde omzet. Hierbij is een juiste en vooral opeenvolgende nummering van de facturen van belang, want de Belastingdienst wil weten of er geen facturen buiten de boeken blijven. Hoe zit dat in diverse situaties, zoals bij facturering van uitzendkrachten, facturering bij inleen/doorleen en facturering tussen intermediairs en zzp'ers?

Rechtszaak tegen de Minister over de verplichte cao-ABU

2718
| Download CAO Uitzendkrachten (ABU) » | 30 november 2010 De cao-ABU is nu algemeen verbindend verklaard, maar blijft dat ook zo? En wat zijn de...

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS