woensdag 30 september
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Investeer in mensen voor de toekomst van arbeid

329
Meer kansen op nieuw werk bij ontslag, permanente scholing, betere contracten met meer zekerheid en dat alles tegen zeer aanvaardbare kosten. Lees erover in het rapport 'Investeren in mensen'. Hoe ontstond dit?

CAO voor Uitzendkrachten en budget duurzame inzetbaarheid

708
In de uitzend-cao’s is budget afgesproken voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Daar moet het ook aantoonbaar aan worden besteed. Hoe werkt het? Linda Bol, Inspecteur bij Bureau Cicero, geeft uitleg.

NOW 2.0: een samenvatting

767
De regeling NOW 2.0 borduurt verder op de NOW 1.0, maar er zijn wel wat wijzigingen. Marcel Reijmers van FlexKnowledge zet ze voor je op een rijtje. Aanvraag van deze steunmaatregel is mogelijk vanaf 6 juli.

AVG en het verstrekken van persoonsgegevens

484
Mag je persoonsgegevens van uitzendkrachten verstrekken volgens de AVG? Wanneer wel en niet? Gerrit van Rooij stelt hierover vragen aan privacy experts Jolanda Aalten en Mark Appelman.

Veilig thuiswerken een zaak van werknemer èn werkgever

485
Hou je medewerkers op de hoogte van de laatste trucs die hackers uithalen en help ze eraan herinneren dat ze hun virusscanner up-to-date houden. Veilig thuis werken vraagt actief beleid. Wat kan er misgaan?

Overgang reguliere arbeidsovereenkomst naar payrollovereenkomst

596
Wie de overstap van een werknemer van een reguliere arbeidsovereenkomst naar een payrollovereenkomst goed wil laten verlopen, moet rekening houden met vier belangrijke lessen uit recente rechtspraak.

Bereken je het aantal feestdaguren wel op de juiste manier?

1196
Als iemand méér dan 13 weken in dienst is en hij heeft van de laatste 13 weken 8 weken gewerkt, dan is er recht op doorbetaling. De nieuwe regels zijn nu duidelijker beschreven in artikel 27 van de CAO.

Hoofdlijnen van NOW 2.0

899
Wat kenmerkt NOW 2.0? De vaste opslag voor vakantiegeld, pensioen en werkgeverslasten gaat van 30 naar 40%. Dat is wel een forse verbetering! Lees meer over de hoofdlijnen, geschetst door Marcel Reijmers.

Voorstel voor uitvoerbare steunmaatregel flexkrachten

172
Vandaag debatteert de Kamer over steun voor de economie. Minister Koolmees vindt bij voorbaat dat de regeling voor flexkrachten (TOFA) slecht uitvoerbaar is voor het UWV. De ABU ziet kansen voor een goede en uitvoerbare regeling voor flexkrachten die buiten de boot vallen. Hoe dat eruit ziet? Sluit aan bij de wijze waarop TOZO georganiseerd wordt.

Aanpassingen in de NOW 1.0

1022
Minister Koolmees heeft de Tweede Kamer op 20 mei een brief gestuurd met daarin een aantal wijzigingen en verduidelijkingen op de eerste ronde van de NOW. Om welke punten gaat het?

Zie deze tijd als een kans

181
Een crisis brengt snelle veranderingen. Aan welke kansen heb je als ondernemer nog niet gedacht? Laat je inspireren! Lees tips van ondernemerscoach Edwin Schaafsma.

Straks allemaal de NOW-subsidie deels terugbetalen?

2571
Minister Koolmees zei: “Voor zowel NOW 1.0 als NOW 2.0 geldt dat subsidies die ondernemers ontvangen meetellen als omzet.” Betekent dit dat we straks allemaal de subsidie deels terug moeten betalen?"

Kennis bepaalt vliegende start ná corona

213
Investeer nú in opleiden, zodat jouw medewerkers zich straks volledig kunnen focussen op de sales en het matchen van vacatures en kandidaten.

7 meest gemaakte fouten bij gebruik recruitment technologie

246
Is recruitment jouw 'core business'? Dan wil jij jouw recruitment technologie goed gebruiken! Welke 7 fouten maken gebruikers van het systeem zelf het meest? Hans Scheers zet ze op een rij.

600 euro fooi voor uitzendkrachten

376
Uitzendkrachten leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie. Zij mogen niet het kind van de rekening worden. Laten we hen dus niet afschepen met een fooi.

Vakantiebijslag en corona

452
Kan de vakantiebijslag - vanwege de coronacrisis - later worden uitbetaald, als de werknemer daarmee akkoord is? Strookt dat met de WMM en de CAO voor Uitzendkrachten?

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS