woensdag 29 januari
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Cie Regulering van werk slaat plank mis met verbod op payrolling

256
De Commissie Regulering van Werk (CRW) adviseert een verbod op payrolling, terugdringing van het aantal contractvormen en uitzenden alleen voor tijdelijk werk. Die aanbeveling is ongeloofwaardig en incompleet, vindt Edwin Schaap, CEO van Payper.

Candidate journey – hoe maak je het verschil?

177
Candidate journey - hoe zorg je er als organisatie voor dat het sollicitatietraject door kandidaten als positief en inspirerend wordt ervaren?

Grip op ziekteverzuim als verdienmodel?

542
Veel flexwerkgevers zijn onvoldoende op de hoogte van de cijfers en de mogelijkheden waarmee je als werkgever zicht krijgt op het ziekteverzuim. Er kan meer en veel medewerkers zijn bereid om hulp en ondersteuning te aanvaarden.

RvS doorbreekt impasse in avv-dispensatie ondernemingscao’s

De Raad van State Afdeling Rechtspraak doet uitspraken, die goed nieuws zijn voor avv-dispensatie van ondernemingscao's.

AVG en het gebruik van BSN

536
Wat zijn handige tips voor het gebruik van het Burger Servicenummers (BSN)? Hoe zijn de AVG-richtlijnen? Mag je het vermelden of delen? Gerrit van Rooij schetst situaties en stelt hierover vragen aan privacy experts Jolanda Aalten en Mark Appelman.

Geen oproepovereenkomst of toch wel?

633
Wat is de juridische status als er een arbeidsovereenkomst wordt afgesproken met een vast aantal uren per week zonder uitsluiting loondoorbetalingsverplichting, terwijl de werknemer in de praktijk meer werkt? Is de uitleg van de overheid hierover helder genoeg?

Zoveel mensen, zoveel wensen… hoe manage je de hiring manager?

236
Krappe arbeidsmarkt en toch heb je een kandidaat gevonden. Samen met de hiring managers heb je de vereisten goed doorgesproken. Hier voldoet dit potentiële toppertje aan. Maar dan… wat een teleurstelling. Wat gaat er mis in het verwachtingsmanagement? Hoe voorkom je dat?

Is een Functionaris voor de Gegevensbescherming verplicht?

256
Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is de aanstelling van een Functionaris voor de Gegevensbescherming in een aantal gevallen verplicht. Hoe zit dat in de uitzendbranche? En wat zijn de taken van een FG?

Zzp is surplace arbeidsmarkt geworden

226
Politiek en polder zijn sterk verdeeld over de huidige zzp-voorstellen van minister Wouter Koolmees. De zzp-wetgeving is de surplace van de arbeidsmarkt geworden. Al vijf jaar stilstand. Die stilstand is desastreus voor de arbeidsmarkt.

Doorlopende leerlijn voor payroll- en backoffice medewerkers

246
Er is behoefte aan periodieke scholing bij payroll- c.q. backoffice-medewerkers, constateert Barbara Kramer, manager SEU. Uit trendonderzoek van Nirpa blijkt dat zij gebaat zijn bij scholing in actuele wet- en regelgeving. De invoering van de Wet Arbeidsmarkt in balans vereist nieuwe kennis van zaken.

WAB – Wanneer is sprake van payrolling en wat zijn de gevolgen?

932
Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Wanneer is dan sprake van payroling en wat zijn daarvan de gevolgen? Onderstaand schema geeft een handig overzicht.

Handig, data driven recruitment, maar welke data gebruik je?

319
Bij het inzetten van een e-assessment is het belangrijk dat wat je meet ook is wat je wilt weten. Inzicht in soft skills, dat klinkt leuk, maar welke data heb je nu precies nodig om het succes van de kandidaat het beste te voorspellen?

CAO Metalektro, hoe bepaal je de inlenersbeloning?

733
De cao Metalektro staat ook wel bekend als de cao Grootmetaal. Vorige keer heb ik de cao Metaal en Techniek toegelicht, ook wel bekend als de cao Kleinmetaal. Wat is het verschil tussen beide cao's? En hoe bepaal je de inlenersbeloning voor uitzendkrachten?

Lowlands-model voor de platformgeneratie

596
Een Lowlands-model voor school, werk en sociaal leven slaat aan bij millennials. Daar spelen platforms handig op in. Om jongeren succesvol te laten zijn, is het misschien belangrijker dat ze zich een leven lang kunnen ontwikkelen, dan ze een vaste baan te garanderen. Wat betekent dit voor vakbonden?

De oproeptermijn van vier dagen

1476
De vier dagen oproeptermijn voor de oproepovereenkomst is een minimum. Langere oproeptermijnen zijn welkom. Kortere oproeptermijnen in beginsel niet, tenzij dat bij cao is bepaald en dan niet korter is dan 24 uur.

Hoe (on)bevooroordeeld selecteer jij sollicitanten?

369
Veel recruiters vertrouwen bij de selectie van sollicitanten op hun onderbuikgevoel. Is dat een goede voorspeller van de beste keuze? Een mismatch kost tijd, dus geld en het ondermijnt het vertrouwen van kandidaten en opdrachtgevers in jouw dienstverlening.

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS