vrijdag 2 december
Het laatste nieuws uit de flexbranche op één plek

Wil jij werken bij het leukste softwarebedrijf van Nederland?

Kom werken bij HelloFlex group! Het leukste softwarebedrijf van Nederland.

HelloFlex group zoekt ambitieuze professionals. Ontdek onze vacatures en neem contact op!

Ontdek vacatures

Standaard-cao of minimum-cao?

273
Wat is het onderscheid tussen die twee cao-typen? Een minimum-cao laat geen afwijkingen ten nadele van de werknemer toe. Wel mag ten gunste van de werknemer worden afgeweken van de cao. Dit noemt men ook wel het gunstigheidsprincipe. In de praktijk kan de vraag rijzen wat als ‘gunstiger’ mag en kan worden gezien.

Hoe kennis bijdraagt aan het behouden van de vaste medewerker

168
De flexbranche kenmerkt zich door een relatief groot personeelsverloop als het om de vaste medewerker gaat. En toch dienen zich voldoende kansen aan om juist deze medewerker voor langere tijd aan de organisatie te binden, blijkt uit het grote ROI-onderzoek dat de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) heeft laten verrichten.

Wettelijke ontwikkelingen rondom persoonsgegevens

193
De digitalisering van onze wereld ontwikkelt zich snel en daarmee ook de risico’s rondom persoonsgegevens die daar bij horen. Daarom zien we ook veel ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Wie dacht dat we er wel waren met de AVG komt van een koude kermis thuis. Wat dient zich aan?

De grote uitzenders vergeleken, Q3 2022

756
Marc Drees schetst de omzetontwikkeling en de trend in de brutomarge van Randstad, The Adecco Group en ManpowerGroup vanaf 2008 tot op heden. Met de kwartaalcijfers in de hand geeft hij een gedetailleerde kijk in de achteruitkijkspiegel en vergelijkt hun performance.

Heeft u als uitzender uw werkprocedures goed op orde?

343
Goed beschreven werkprocedures zijn onmisbaar voor iedere uitzend- of detacheringsorganisatie. Vaak worden ze niet voldoende uitgewerkt. Dat is riskant, want het maakt de kans op fouten groter. Welke procedures zijn relevant voor het SNA-keurmerk? Linda Bol, Inspecteur bij Bureau Cicero, zet ze op een rij.

Waar is het werkelijke benul van de arbeidsmarkt?

2303
Er staan weer allerlei ‘flinke’ beslissingen op stapel, die geen of een tegengesteld effect zullen sorteren. Toch holt de politiek er kamerbreed achteraan. Het eerste wat aandacht trekt is de ‘voltijdsbonus’.

De waarde van je eigen database

259
Als flexbedrijf betaal je veel geld voor het publiceren van vacatures op jobboards en social media. Daar kun je financieel makkelijk op leeglopen. Sta eens stil bij de waarde die je hebt opgebouwd in je eigen database.

Kandidaten database, hoe meer hoe beter?

254
Veel recruiters streven ernaar de gegevens van zoveel mogelijk kandidaten in hun database te hebben. Hoe meer hoe beter, denken ze. Maar is dit ook zo? Welke eisen stelt de AVG aan zo'n database?

Hoe lang moet ‘ie zijn? De vacaturetekst dus.

226
Het is de meest gestelde vraag is die ik krijg tijdens trainingen die ik geef: ‘Hoe lang moet ‘ie zijn?’ En for the record: ik heb het over vacatureteksten. Wat zeggen LinkedIn, Indeed en Textio hierover? Hoe kijkt de doelgroep ernaar? Welke vragen heeft jouw lezer?

Recruiter, communiceer met je hiring manager als interne klant

404
"Heb ik eindelijk een paar goede cv’s of kandidaten gevonden, duurt het dagen voordat ik een kandidaat kan inplannen en weken voordat de kandidaat op gesprek kan bij de hiring manager." Herken je dat als recruiter? Met welke analyse en concrete stappen kun je de samenwerking verbeteren?

Identificatieplicht, hoe controleer je de identiteit van een werknemer?

549
"Het lijkt een eenvoudig onderwerp en toch zien we het tijdens inspecties vaak niet goed gaan," zegt Linda Bol (Bureau Cicero). In dit blog zet zij de regels rondom identificatieplicht op een rij voor werkgevers. Met name m.b.t. tot diverse arbeidsrelaties die mogelijk zijn bij uitzend- en detacheringsbedrijven.

Verwerkers en verwerkersovereenkomsten persoonsgegevens – AVG

219
Bedrijven werken bij verwerking van persoonsgegevens steeds vaker samen met leveranciers. Bijvoorbeeld bij de opslag van persoonsgegevens, bij online tools voor personeels- of salarisadministratie of om samen te werken via online software. Hoe doe je dat veilig? Welke afspraken maak je? Gerrit van Rooij geeft een overzicht.

Kostprijsseizoen begonnen met publicatie sectorale premie Whk

690
De sectorale premie Werkhervattingskas (Whk) is bekend gemaakt. Wat zijn de wijzigingen? En wat zijn de gevolgen voor de premie van middelgrote en grote werkgevers bij gelijkblijvende loonsom en schadelast?

Cao-ontwikkelingen in de zomer

382
Wat speelt er bij CAO NS? Hoe zit het met het kort geding van Uber tegen de Staat over de 'representativiteitstoets' bij AVV-besluit CAO Zorgvervoer en Taxi? Waarom vertrekt Deliveroo in november uit ons land? Esther Koot schetst de achtergronden. Tot slot beschrijft zij de ontwikkeling van cao-lonen.

Eerste Hulp Bij Vacatureteksten

277
De vacaturetekst… iedereen vindt er wat van. En wat mij opvalt is dat er vooral vaak wordt geroepen wat er níét goed gaat. Hoe het niet moet. Wat er niet mag. Ik denk liever in mogelijkheden. Met een goed geschreven vacaturetekst vergroot je je bereik en de kans op passende sollicitaties.

Q2 2022 Beursgenoteerde uitzenders overleggen goede cijfers

170
Marc Drees (Recruitment Matters) vergelijkt de performance van de grootste uitzenders Randstad, Adecco en Manpower. Hoe verschilt hun ontwikkeling in omzet? Hoe in brutomarge?

LAATSTE NIEUWS

INTERVIEWS

COLUMNS