"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

HeadFirst Source Group H1 2018 omzetgroei 12 procent

HeadFirst Source Group N.V. is in het eerste halfjaar van 2018 verder gegroeid.

De omzet steeg met ruim 12% naar 273,1 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Het bedrijfsresultaat steeg, ondanks het drukkende effect van eenmalige fusie- en integratiekosten, licht. HeadFirst Source Group ligt daarmee op koers om de doelstellingen voor 2018 te realiseren, aldus het persbericht.

In het eerste halfjaar van 2018 steeg de omzet* van HeadFirst Source Group van 243,6 miljoen euro naar 273,1 miljoen euro. De operationele EBITDA nam licht toe van 3 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg van 9,7 miljoen euro naar 10,6 miljoen euro. De groei is ontstaan door zowel nieuwe opdrachtgevers als bemiddeling van meer professionals naar opdrachten bij bestaande opdrachtgevers.

Het aantal professionals dat dagelijks vanuit HeadFirst Source Group bij opdrachtgevers aan het werk is, is in het eerste halfjaar van 2018 met ruim 10% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Verdere schaalvergroting samen met Beryllium
In juli 2018 maakte HeadFirst Source Group bekend dat het voornemens is branchegenoot Myler over te nemen. De closing hiervan vindt naar verwachting uiterlijk 1 oktober 2018 plaats. De periode erna staat in het teken van het optimaliseren van de samenwerking. Eind augustus werd bekend dat Beryllium bijna 95% van de aandelen in HeadFirst Source Group heeft verworven. Beryllium is voornemens de activiteiten buiten de beursgenoteerde omgeving voort te zetten. De directie van HeadFirst Source Group kijkt met vertrouwen naar deze grote stappen. Schellingerhout: “Beryllium biedt ons de mogelijkheid onze groeistrategie voort te zetten en verder invulling te geven aan onze ambitie om een toonaangevende speler in de flexmarkt te worden. De overname van Myler, met haar unieke dienstverlening, is daarin een volgende stap.” Lees meer

Op koers voor doelstellingen 2018
HeadFirst Source Group heeft voor 2018 de doelstelling uitgesproken om de jaaromzet* minimaal te willen laten groeien naar 530 miljoen euro. De organisatie wil een operationele EBITDA** behalen van 7,5 miljoen euro en een operationele winst per aandeel van 0,40 euro. HeadFirst gaat er vanuit dat Myler het vierde kwartaal aan de resultaten bijdraagt. Op grond daarvan is de omzetverwachting voor 2018 verhoogd naar 580 miljoen euro en de verwachte operationele EBITDA naar 8,5 miljoen euro.

* Met omzet wordt bedoeld: bruto facturatiewaarde
** Met operationeel wordt bedoeld: gecorrigeerd voor eenmalige lasten en fusie gerelateerde kosten

Bron: HeadFirst Source Group, 19 september 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.