"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Albert Jan Jongsma algemeen directeur bij Abiant

Albert Jan Jongsma volgt IJsbrand Havinga op als algemeen directeur bij Abiant

Abiant UitzendgroepOp maandag 1 oktober 2018 start Albert Jan Jongsma als de nieuwe algemeen directeur van Coöperatie voor Agrarische Bedrijfsverzorging Abiant U.A. en Abiant Holding B.V. De aanstelling van Jongsma volgt op de eind vorig jaar door IJsbrand Havinga intern al geuite aankondiging, te willen stoppen als algemeen directeur van Abiant. Na een dienstverband van ruim achtentwintig jaar, kiest Havinga zelf heel bewust voor een andere rol.

Met de komst van Albert Jan Jongsma (49), haalt Abiant stevige organisatorische en juridische kennis, actuele uitzendexpertise, maar vooral een doelgerichte en toegankelijke persoonlijkheid in huis. IJsbrand Havinga is daarom erg content met de aanstelling van zijn opvolger. “De RvC en wij als bestuur hebben Albert Jan leren kennen als een enthousiast, nuchter en mens gedreven persoonlijkheid. Iemand met overzicht en frisse ideeën, met oog voor bestaande verhoudingen en processen, maar ook een man met respect voor ons verleden, ons sociale beleid en voor ons waardevolle coöperatieve DNA.”

Ervaren bestuurder
Jongsma was ruim achttien jaar werkzaam voor USG People, het concern waar o.a. Start People, Unique, Technicum en Secretary Plus toebehoren. Als lid van de Raad van Bestuur, was hij er verantwoordelijk voor o.a. de juridische zaken, HRM, M&A en governance. Na zijn carrière bij USG People startte Jongsma het bedrijf Sixteenotwo; een organisatie met een geheel eigen visie op vroegtijdig talentmanagement.

Albert Jan Jongsma is straks, samen met financieel directeur Rutger Dijsselhof, eindverantwoordelijk voor het algehele beleid en de aansturing van het veelzijdige en succesvolle Abiant. Met zijn komst verwacht Abiant de groei van afgelopen jaren door te trekken en zich als coöperatie én uitzendgroep nog meer te kunnen profileren.

Abiant, een gezonde organisatie
Albert Jan Jongsma kan bij Abiant verder bouwen aan een gezonde organisatie. Een organisatie die de afgelopen jaren sterk is gegroeid. De Coöperatie Abiant telt dertienhonderd agrarische leden en de Abiant Uitzendgroep, is met negentien vestigingen van Abiant en MF, de grootste regionale uitzender van het noorden. Met tien uitzendvestigingen in Duitsland, blijft Abiant ook over de grens sterk groeien. Er werken ruim zesduizend mensen voor het totale concern en de te verwachten omzet over 2018 bedraagt 200 miljoen euro.
IJsbrand Havinga
De kennis en ervaring van IJsbrand Havinga blijven gelukkig voor Abiant bewaard. De komende jaren zal hij zich richten op de verdere ontwikkeling van Abiant Duitsland. Wel gaat hij het na achtentwintig prachtige, maar intensieve Abiant-jaren, terecht ‘iets’ rustiger aan doen. Havinga; “Ik heb heel bewust en in goed overleg met onze RvC besloten om het stokje als eindverantwoordelijke nu door te geven. Ik ga me met veel enthousiasme op mijn nieuwe taken in Duitsland richten.”

Bron: Abiant persbericht, 14 september 2018

Lees ook
Abiant Uitzendgroep – interview met IJsbrand Havinga
Sixteenotwo – zorg dat je opvolgers kent voor je sleutelposities

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.