"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Kamervragen over belemmering scholing en training flexwerkers in de bouw


Tweede Kamerleden Dennis Wiersma en Zohair El Yassini (beiden VVD) hebben aan de ministers van Onderwijs en Sociale Zaken vragen gesteld over belemmerende regelgeving in de cao voor scholing en training van flexwerkers in de bouw.

Ze refereren aan een opiniestuk van NBBU-voorzitter Brigitte van der Burg over dit onderwerp, gepubliceerd in augustus van dit jaar: ‘Sociale partners belemmeren duurzame inzetbaarheid scholing en training van flexwerkers in de bouw’

In de bouw-cao is afgesproken dat een werkgever alleen een beroepspraktijkvormingsovereenkomst kan sluiten met een leerling-werknemer als dit op basis van een dienstverband bij de betreffende werkgever is en niet op basis van bijvoorbeeld een uitzendovereenkomst (cao-bepaling, artikel 65, tweede lid).

De NBBU-voorzitter noemt het onvoorstelbaar dat vakbonden zich opwinden over het feit dat flexwerkers geen opleidingskansen krijgen en aan de andere kant bouwwerkgevers in de bouw-cao verbieden dat de uitzendbranche flexwerkers opleidt?

Wiersma en El Yassini kaarten dit aan in de Tweede Kamer.

Bron: Overheid.nl /Tweede Kamer, 6 september 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.