"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Raet verkocht aan Visma

Het Noorse bedrijf Visma koopt de Nederlandse softwareontwikkelaar en HR-dienstverlener Raet.

“De transactie is onder voorbehoud van het succesvol afronden van de toepasselijke medezeggenschapstrajecten.

De Visma Group en Raet zullen samen 10 miljoen eindgebruikers bedienen en daarmee een van Europa’s meest toonaangevende leveranciers van hr-oplossingen worden. Klanten zullen profiteren van de toegenomen innovatiekracht en flexibiliteit die zal worden ingezet om hen nog beter te helpen bij het bereiken van hun organisatiedoelen.

De overname van Raet is een strategische keuze waarmee Visma zijn positie in Nederland en België, waar Visma al boekhoud-, erp-, payroll en aanverwante cloudsoftware aanbiedt, versterkt. Door deze combinatie wordt de markt voor Visma aanzienlijk uitgebreid en krijgen de klanten van beide organisaties toegang tot toonaangevende cloudsoftware,” aldus het persbericht.

Raet werd twee jaar geleden voor € 500 mln gekocht door HgCapital. Deze investeerder is ook deels eigenaar van Visma (48,9%).

Volgens bronnen van het FD is met de transactie ruim € 600 mln gemoeid. De betrokken partijen doen zelf geen mededelingen over de overnamesom.

Bron: Visma, 28 mei 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.