"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Randstad Q1 2018 omzetgroei 7,4%

Randstad zag de omzet in het eerste kwartaal stijgen met ruim 7 procent naar 5,7 miljard euro. De nettowinst nam toe met 9 procent naar 127 miljoen euro.

Bekijk het kwartaalbericht.

Op de Europese markten groeide het uitzendwerk met 9 procent, in Japan en Australië met 11 procent. Alleen in de Verenigde Staten bleef de toename steken op 1 procent. De Noord-Amerikaanse markt is goed voor bijna een vijfde van de omzet van Randstad.

In Nederland trekt de markt verder aan en steeg de omzet met 5 procent. Dat is een sterkere groei dan de 3 procent die in het laatste kwartaal van vorig jaar geboekt werd. Nederland tekent voor 15 procent van de omzet van het uitzendconcern.

“Er is personeelstekort in de techniek, in de zorg en het onderwijs, maar ook in bepaalde regio’s bij de logistieke banen”, zegt CEO Jacques van den Broek. Hij raadt bedrijven aan breder te kijken en ook 50-plussers aan te nemen.”

Randstad verwacht dat de groei in het tweede kwartaal in hetzelfde tempo doorzet.

Bron: Randstad, 24 april 2018, zie ook NOS.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.