loading
views

ABU week 9-12: omzetgroei 9%

Het aantal uren nam toe met 6% en de omzet steeg met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Omdat deze periode net zoveel werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

ABU marktontwikkelingen uitzendomzet periode 3, 2018

Ontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • Administratieve sector: een daling van 2% in uren en de omzet is gelijk gebleven (0%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 11% in uren en een stijging van 16% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 7% en de omzet is gestegen met 10% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Meer groei in langdurige contracten
De cijfers laten in periode 3 2018 over het algemeen in vergelijking met dezelfde periode in 2017 meer groei zien in langdurige contracten (fase B/C) dan in kortdurende contracten (fase A).

  • In de administratieve sector daalt het aantal uitzenduren voor fase A contracten en voor fase B/C is er sprake van een kleine groei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • In de sector techniek werd een kleine afname van het aantal uitzenduren gemeten in fase A contracten en een toename van de groei in fase B/C contracten.
  • Voor de sector industrie geldt ten opzichte van dezelfde periode in 2017 een kleine groei in het aantal uren in fase A en een grotere groei in fase B/C.

De ABU marktmonitor concentreert zich op uitzendcijfers, zoals aangeleverd door een representatief aantal leden van de ABU.

Bron: ABU, 17 april 2018

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek