"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Honderd langdurige uitzendkrachten krijgen vaste baan bij gemeente Amsterdam

De afgelopen twee jaar hebben flexwerkers van de gemeente Amsterdam samen met FNV Overheid meerdere acties op touw gezet langdurig flexwerk op de agenda te krijgen.

Dat meldt vakbond FNV.

In februari kregen vijf werknemers vaste aanstellingen, die meer dan tien jaar als uitzendkracht bij de gemeente hadden gewerkt. Inmiddels is dat aantal aangevuld tot circa 100 extra banen, waardoor bijna 100 uitzendkrachten op de nominatie staan voor een vaste aanstelling bij de gemeente Amsterdam.

De gemeente Amsterdam heeft een projectmanager aangenomen, die langdurige flex in kaart heeft gebracht en criteria heeft opgesteld, waaraan de uitzendkrachten moeten voldoen om voor een vaste baan bij de gemeente in aanmerking te komen.

Er zijn nog honderden andere uitzendkrachten die ook aan deze criteria voldoen, maar zich nog niet hebben gemeld. Simpelweg omdat ze niet weten dat het kan,” aldus Fred Bos, bestuurder FNV Overheid.

Bron: FNV, 6 december 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.