"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

STOOF – resultaten Opleidingsmonitor flexbranche 2017

In 2017 heeft STOOF samen met onderzoeksbureau KBA Nijmegen een grootschalig en branchebreed onderzoek uitgevoerd naar opleiding en ontwikkeling in de flexbranche.

Het onderzoek geeft een goed beeld van de opleidingsactiviteiten in de flexbranche en past in de ambitie van STOOF om permanent minimaal 20% van de flexkrachten in een opleidingstraject te hebben.

Zie de infographic en het volledige onderzoek.

STOOF wil dat flexorganisaties net zo goed worden in het opleiden als in het bemiddelen van hun personeel. Bemiddelen en opleiden horen bij elkaar. Wat flexkrachten ‘kennen en kunnen’ bepaalt grotendeels hun werkzekerheid. Met de OpleidingsMonitor wil STOOF bijdragen aan een nog grotere scholingsinspanning van alle betrokkenen in de flexbranche. Investeren in opleiding is investeren in de arbeidsmarkt. Daarmee biedt de branche duurzame flexibiliteit, werkzekerheid en een stevige impuls aan de economische groei.

Bron: STOOF, november 2017

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.