"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Van vrouwen wordt meer gevraagd in sollicitatiegesprek

Vrouwen krijgen het zwaarder te verduren tijdens een sollicitatiegesprek dan mannen. Ze worden vaker onderbroken, en krijgen meer en ook steviger vragen, ook al hebben ze exact dezelfde competenties.

Waar mannen gemiddeld zo’n 14 vragen krijgen in een sollicitatiegesprek, krijgen vrouwen er meer, gemiddeld 17.
Vrouwen worden vaker onderbroken door de interviewers dan mannen. Ze krijgen daardoor minder tijd om hun complete verhaal te doen.

De onderzoekers die tot deze conclusie kwamen, hebben 119 sollicitaties opgenomen bij de University of California en University of Southern California. Die gesprekken werden geanalyseerd. Het resultaat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Social Sciences. Lees meer

Bron: RTL, 10 juli 2017

Hays kwam vandaag met de resultaten van het Gender Diversity Report 2017, waaruit blijkt dat de ondervraagde vrouwen ervaren dat ze minder makkelijk promotie kunnen maken, terwijl de ondervraagde mannen van mening zijn dat vrouwen evenveel kansen hebben. Lees meer

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.