"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Witte Huis: kunstmatige intelligentie brengt meer ongelijkheid

Het Amerikaanse Witte Huis waarschuwt in een rapport dat kunstmatige intelligentie (AI) in software zorgt voor ongelijkheid in de samenleving.

In dit onderzoeksrapport beschrijft het Witte Huis hoe technologie zoals kunstmatige intelligentie effect kan hebben op bijvoorbeeld de banenmarkt, omdat bepaalde banen door een computer worden vervangen. Er verdwijnen meer banen dan er nieuwe bijkomen.

“Als je kijkt naar de afgelopen decennia, dan zie je dat er steeds meer ongelijkheid ontstaat”, aldus Jason Furman, voorzitter van de economische adviescommissie van het Witte Huis volgens TechCrunch. “Dat is deels te wijten aan technologie. Innovatie heeft er recent voor gezorgd dat mensen met hogere vaardigheden beter kunnen werken.”

Het Witte Huis beschrijft in het document hoe de Verenigde Staten zich kunnen voorbereiden op de opkomst van kunstmatige intelligentie. Zo wordt bijvoorbeeld geadviseerd om te investeren in de opvang en omscholing van werklozen.

Bron: Witte Huis, december 2016 en Nu.nl

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.