"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Monster Q3 2016 omzetdaling 13%

Monster meldt een flinke daling van de omzet en de winst over het derde kwartaal van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Zie het persbericht

Het Amerikaanse bedrijf Monster – in ons land bekend als vacaturesite Monsterboard – kondigde twee weken geleden al aan dat de resultaten lager zouden uitvallen dan een jaar eerder, lees meer.

De omzet daalde 13% tot bijna 150 miljoen euro. Monster heeft veel op goodwill afgeschreven.

Overname door Randstad
Uitzendorganisatie Randstad wil Monster overnemen en heeft een bod op de aandelen gedaan. De aanmelding voor het overnamebod loopt tot eind oktober van dit jaar.

Tegenbod van aandeelhouder MNG
Mediaconcern MNG (MediaNews Group) bezit op dit moment 11,5% van Monster’s aandelen, maar wil dit belang vergroten tot 21,5%. MNG biedt aandeelhouders $3,70 per aandeel, lees meer.
MNG is zeer kritisch op de dure aankoop in juni dit jaar van Jobr app, waar Monster $12,5 mln voor heeft betaald. “Verspild geld,” noemt MNG dit, lees meer

MNG vindt de prijs die Randstad biedt voor Monster’s aandelen te laag. Randstad heeft deze zomer een bod gedaan van $3,40 dollar per aandeel.

Monster waarschuwt aandeelhouders in een brief zich niet te laten verleiden door het ‘activistische’ bod van MNG.

Bron: Monster, 21 oktober 2016, zie ook DFT en FD

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.