"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Generatie Y zoekt coach of mentor, geen ‘baas’

Generatie Y ziet in de ideale leider een coach of mentor en heeft afkeer van het hiërarchische bazige type. Een leidinggevende moet volgens jonge professionals motiverend en inspirerend zijn.

Dit blijkt uit het whitepaper van Profile Dynamics, ontwikkelaar van de gelijknamige drijfverenanalyse. Het is belangrijk dat organisaties kritisch kijken naar de karaktereigenschappen en capaciteiten van hun leiders. Een passende leiderschapsstijl is een effectief middel om de jongere generatie werknemers te binden en boeien. Gezien de aantrekkende arbeidsmarkt is dat op dit moment een van de grootste uitdagingen waar veel HR-professionals mee te maken hebben.

Transformationeel leiderschap
Organisaties die aan de wensen van generatie Y willen voldoen, doen er goed aan te sturen op transformationeel leiderschap. Dit houdt in dat een manager niet instrueert wat werknemers moeten doen, maar hen juist inspireert en motiveert. Leiders met een transformationele stijl hebben vrijheid, creativiteit en vernieuwing hoog in het vaandel staan. Hierdoor voelen jongeren zich eerder thuis in de organisatie.

Wilma Kuipers, Director Business Development bij Profile Dynamics: “Voor u het weet is die waardevolle generatie Y’er vertrokken uit uw organisatie. Zorg daarom dat er leidinggevenden in huis zijn die de capaciteit hebben om jongeren zoveel mogelijk te stimuleren.”

Download het whitepaper ‘zo boeit en bindt u generatie Y ‘ via de volgende link.

Bron: Profile Dynamics, 9 september 2016 

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.