Hinke Wever 28 juni 2016 0 reacties Print CBS: Ziekteverzuim in horeca het laagst Het ziekteverzuim in de bedrijfstak horeca is aanzienlijk lager dan in andere bedrijfstakken in Nederland. Uit het maandag gepubliceerde jaarrapport Trends in Nederland 2016 van CBS, blijkt dat het ziekteverzuim in de horeca over 2015 gemiddeld slechts 2% was. Openbaar bestuur, onderwijs, zorg De hoogste scores zijn voor de meer ambtelijke functies. Zo is het ziekteverzuim voor de bedrijfstak openbaar bestuur 5,1% en onderwijs 4,9%. Met 5% zijn in de zorg ook vaak werknemers afwezig als gevolg van ziekte. Laag percentage ziekteverzuim Andere bedrijfstakken waar het verzuim relatief laag ligt, zijn de specialistische zakelijke dienstverlening, de landbouw, de ict en in de financiële dienstverlening. In deze takken komt het ziekteverzuim uit onder de 3%. Bron: CBS, 27 juni 2016 CBS, Horeca, onderwijs, Openbaar bestuur, ziekteverzuim, zorg Print Over de auteur Over Hinke Wever Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws. Bekijk alle berichten van Hinke Wever