"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Jonge ZZP’er is money minded

Zelfstandige twintigers en dertigers vinden geld belangrijk, hechten minder waarde aan een professionele uitstraling en willen zich kunnen identificeren met een organisatie.

Dat blijkt uit een onderzoek van FastFlex onder 660 jonge zelfstandigen.

“Van Generatie Y en Z wordt vaak gezegd dat geluk en zingeving centraal staan in hun professionele carrière. Hoewel dit vaak het geval is, speelt geld echter ook een grote rol als we kijken naar hoe zij tegen de groei van hun ondernemerschap aankijken”,  aldus Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex.

Persoonlijkheid en flexibiliteit
Naast geld, is persoonlijkheid (31%) en flexibiliteit (41%) voor jonge generaties belangrijk. Dit, terwijl oudere generaties hier met respectievelijk 13 procent en 33 procent minder waarde aan hechten. Huismans: “Deze generatie zelfstandigen wil als flexibel gezien worden en dan speelt persoonlijkheid en de zzp’er als individu mee. Aan organisaties de taak om in te spelen op deze profielen”.

Bron: FastFlex, 17 mei 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.