"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Op bezoek bij Bram Bosveld, YoungCapital

Bram Bosveld, YoungCapital, in gesprek met Femke van Soest, FaseVijf
Deze column is onderdeel van een serie, waarin Femke van Soest, partner/eigenaar van Fase Vijf, op bezoek gaat bij arbeidsbemiddelaars.

Zes vragen aan Bram Bosveld
DGA YoungCapital

Wat is je huidige functie?
Directeur Grootaandeelhouder (samen met 2 andere oprichters) YoungCapital, tevens Bestuurslid ABU. YoungCapital bestaat inmiddels uit 400 FTE en heeft een omzet van 128 mln.

Wat was je start functie en wat is je het meest bijgebleven?
Mijn eerste functie was een bijbaan via een uitzendbureau tijdens mijn studie Commerciële Economie. Al snel kwam ik erachter dat het zoeken en vinden van een bijbaan erg lastig was. Er was geen platform, dat bracht ons op het idee het zoeken en vinden van bijbanen te organiseren. Zo werd Studentenwerk.nl geboren. Dit was tevens mijn eerste ‘echte’ baan. Met deze startfunctie verdiende ik niet zo veel, de uitzendkrachten die voor ons werkten verdienden meer dan wij toen overhielden aan deze start up.

Waar liggen momenteel de grootste kansen voor flex leveranciers?
Bedrijven zijn nog steeds angstig om nieuwe medewerkers aan te nemen. Daarnaast is er nu en in de toekomst minder werk. Dit biedt ons als flex leveranciers kansen. Bovendien is er de afgelopen jaren weinig geïnvesteerd in talent en talentontwikkeling, terwijl bedrijven moeten vernieuwen. Dit geeft ruimte aan vers bloed, nieuw talent van buiten af en verjonging. Flex leveranciers spelen een cruciale rol in de bemiddeling op de arbeidsmarkt. Onze recruiters spreken dagelijks veel kandidaten en ondanks de digitalisering en automatisering blijft het persoonlijk contact tussen onze recruiters en kandidaten essentieel. Alleen door persoonlijk contact kun je de soft skills en cultuurmatch bepalen. Maar ook onze kandidaten stellen persoonlijk contact zeer op prijs. Ondanks het feit dat wij een ICT-bedrijf zijn, geloven wij in de rol van onze recruiters. Hierin liggen de grootste kansen, zowel nu als in de toekomst.

Wat zou je intercedenten mee willen geven?
Bij YoungCapital noemen wij hen recruiters. Dit geeft beter weer waar onze mensen voor staan. De rol van recruiter is de beste opstap op de arbeidsmarkt. Je bent namelijk met 3 dingen bezig; klanten (sales en relatiebeheer), HR (verschillende aspecten van het HR vak en een veelvoud aan profielen) en natuurlijk administratie/finance. Onze recruiters zijn dagelijks bezig met het ontzorgen van de klanten, zowel bedrijven als kandidaten. In deze fase van je carrière is het een unieke kans om te ontdekken wat bij je past, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Hoe bijzonder is dat!

Wie zou jij in de volgende column aan het woord laten?
Ik geef het woord aan Willem de Groot, oprichter en eigenaar van UBN Uitzendbureau.

Femke van Soest is Managing Partner bij FaseVijf, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de bemiddeling van managementposities in de markt van flexibele arbeid/commerciële arbeidsbemiddeling.