"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Brunel – Information Security van start

Brunel – Information Security van start

Brunel Nederland is gestart met de afdeling Information Security. Een team van dedicated professionals legt zich toe op onafhankelijk advies en training over en de implementatie van informatiebeveiliging.

Informatiebeveiligingsbeleid, Brunel.nl

Simone van Houten, Consultant Information Security bij Brunel: ‘Bedrijven hebben zelf niet de expertise over informatiebeveiliging in huis om zich afdoende te wapenen tegen cybercriminaliteit, datalekken en moedwillige verstoring van de digitale infrastructuur. Om die reden worden gespecialiseerde bedrijven ingehuurd. De focus ligt bij die partijen vooral op technische oplossingen voor informatiebeveiligingsvraagstukken, terwijl dat helemaal niet altijd de kern van het beveiligingsprobleem raakt.’

Arjen Kamphuis, Information Security Expert bij Brunel: ‘Een onafhankelijke partij als Brunel kijkt breder naar informatiebeveiligingsvraagstukken. Goed informatiebeveiligingsbeleid valt of staat bij de juiste balans tussen mensen, techniek en organisatie. Wij hebben geen enkele verplichting ten aanzien van software of hardware leveranciers. Dat maakt het mogelijk om onze klanten te adviseren over een integraal informatiebeveiligingsbeleid.’

Over de afdeling
In 2015 heeft Brunel Nederland de beslissing genomen om een afdeling Information Security op te richten. Met een pool van ruim 700 ICT’ers heeft de IT-dienstverlener de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Met het operationaliseren van de afdeling Information Security ontsluit Brunel Nederland deze kennis voor organisaties die behoefte hebben aan onafhankelijk advies over informatiebeveiliging.

Bron: Brunel, 23 februari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.