"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Bevoordeling oudere werknemers

VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN schrijven in hun arbeidsvoorwaardennota dat er een einde moet komen aan het automatisme om werknemers meer salaris te geven naarmate ze ouder worden.

Arbeidsvoorwaarden leeftijdsonafhankelijk

De werkgevers willen voortaan ‘leeftijdsonafhankelijk belonen’. Het bedrijfsleven stelt: “[het] beloningsbeleid in algemene zin meer afstemmen op toegevoegde waarde en inzetbaarheid van werkenden.” Vorig jaar hebben de werkgevers zich al hard gemaakt om  seniorendagen af te schaffen, nu breiden ze dit initiatief uit door alle arbeidsvoorwaarden los te koppelen van leeftijd en aantal jaren dienstverband.

Akkoord buiten vakbonden om

Werkgevers zeggen desnoods buiten de vakbonden om  te vernieuwen: “Als werkgevers en vakbonden er alles aan hebben gedaan om overeenstemming te bereiken over een nieuwe cao zonder dat dit leidt tot een nieuwe cao, kan de werkgever overwegen om arbeidsvoorwaarden op een andere wijze vorm te geven.”

Bron: De Telegraaf, 15 januari 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.