loading
views

ManpowerGroup bereidt VMBO’ers voor op arbeidsmarkt

ManpowerGroup bereidt VMBO’ers voor op arbeidsmarkt

ManpowerGroup Nederland tekent vandaag een overeenkomst voor een driejarige samenwerking met non-profitorganisatie JINC.

De partijen streven ernaar in de komende 3 jaar 13.500 VMBO’ers te bereiken.

Doel van de samenwerking is VMBO-leerlingen tussen 12 en 14 jaar oud voor te bereiden op de arbeidsmarkt of op een eventuele beroepsopleiding.

Sollicitatietrainingen en stages
Om hun gezamenlijke doel te bereiken ondersteunt ManpowerGroup JINC met het organiseren en geven van sollicitatietrainingen. Ook maakt de HR-dienstverlener bliksemstages mogelijk bij haar klanten. Jilko Andringa, Algemeen directeur ManpowerGroup Nederland: “Op deze manier kunnen we heel veel scholieren raken. We kunnen relevante ervaring bieden in bijvoorbeeld het voeren van een sollicitatiegesprek of een korte stage. Een groot deel van deze groep jongeren heeft weinig rolmodellen en professionals uit het bedrijfsleven in hun sociale omgeving, zodat ze iedere handreiking kunnen gebruiken om beter voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan.” De samenwerking kent een vliegende start. In de eerste regio’s Amsterdam, Kennemerland en Eindhoven zijn alle geplande sollicitatietrainingen ingevuld door ManpowerGroup en haar netwerk en de verwachting is dat Utrecht en Rotterdam binnenkort ook aan alle aanvragen van scholen kan voldoen. In 2015 volgen scholen in onder andere Den Haag, Arnhem, Tilburg en Zaanstad.

Landelijk bereik
De samenwerking is voor JINC een uitkomst. JINC wilde het bereik van haar diensten al langer vergroten. Nu is dat dankzij de landelijke netwerken van Manpower, Experis ManpowerGroup Solutions en Right Management, allen onderdeel van ManpowerGroup, wel mogelijk. Daarbij komen werknemers van ManpowerGroup bij veel bedrijven, overheden en organisaties over vloer en kunnen via die weg interessante stages geregeld worden. Gerlinde van Raalten, Regiomanager JINC Rotterdam: ‘Door de samenwerking met ManpowerGroup kunnen we 13.500 extra leerlingen een betere start op de arbeidsmarkt geven. We zijn ontzettend blij dat we dit nu leerlingen in het hele land kunnen helpen.’

Jilko Andringa
De reden van de samenwerking met JINC ligt in de DNA van ManpowerGroup. Andringa: “Vanuit onze kerntaak en onze waarden geloven wij dat werk belangrijk is voor mensen. Het biedt economische zelfstandigheid, ontwikkeling, sociale contacten etc. Wij vinden dat wij de maatschappelijke plicht hebben om onze kennis en competenties te delen en daarmee een rol te pakken in het helpen van doelgroepen met een, in dit geval, potentiële afstand tot de arbeidsmarkt.”

Bron: ManpowerGroup Nederland, 30 oktober 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek