loading
views

Intrakoop en Staffing MS: ‘marktplaats is effectief’

Intrakoop en Staffing MS: ‘marktplaats is effectief’

Intrakoop, de inkoopcoöperatie voor de zorg, en managed service provider Staffing Management Services (Staffing MS) hebben een inhuurdesk opgericht die steeds meer in een behoefte voorziet.

Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: “Instellingen willen snel de juiste mensen op de juiste plek, zonder gedoe. Met een eigen ‘marktplaats’ voor tijdelijk personeel ondersteunen we zorgorganisaties die de kosten van flexibele arbeid willen verlagen en tegelijkertijd de risico’s in de hand willen houden. Zo stimuleren we ook de marktwerking.”

Het aantal tijdelijke en flexibele medewerkers in de zorg is de afgelopen jaren fors gegroeid. Naast de behoefte aan minder vaste krachten en meer flexibiliteit, kiezen zorginstellingen er voor tijdelijke piekdrukte op te vangen door oproep- en uitzendkrachten of flexwerkers. Daarnaast komen oude medewerkers steeds vaker terug als ZZP’er, na bijvoorbeeld een reorganisatie. Met het oog op de grote transitie in de zorg per 1 januari aanstaande verwachten vrijwel alle zorgorganisaties dat de vraag naar tijdelijk personeel zal toenemen.

Vraag en aanbod bij elkaar
De bijna 600 zorgorganisaties die lid zijn van Intrakoop hebben direct toegang tot de inhuurdesk. Op dit moment zijn bijvoorbeeld UMC Utrecht (nieuw), ’s Heeren Loo Zorggroep en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs gebruikers van de inhuurdesk. Er zijn ruim 3.000 bureaus ingeschreven bij de Inhuurdesk en ruim 3.500 ZZP‘ers. Het aantal leveranciers groeit met gemiddeld 120 ZZP’ers en 103 leveranciers per maand. De Inhuurdesk brengt vraag en aanbod bij elkaar, werkt overkoepelend over alle bureaus en ZZP’ers.

Bron: Intrakoop.nl, 28 oktober 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek