loading
views

FastFlex: ‘eilandjescultuur belemmert sourcing’

FastFlex: ‘eilandjescultuur belemmert sourcing’

Sourcing van professionals is anno 2014 nog teveel versplinterd. Een strategische, organisatiebrede samenwerking tussen HR en inkoop is ver te zoeken, volgens FastFlex.

FastFlex heeft een whitepaper geschreven over de ultieme flexorganisatie. In dit whitepaper krijgen HR- en inkoopprofessionals handvatten aangereikt om flexibeler om te gaan met de vaste en flexibele schil.

Organisatiebrede oppak cruciaal
Vrijwel alle markten zijn door zogenaamde disruptive bedrijven omgegooid of krijgen hier nog mee te maken. Het adaptieve vermogen van organisaties wordt op de proef gesteld en een strategische inzet van sourcing is hierbij cruciaal. Eerder onderzoek laat zien dat zelfstandige professionals cruciaal zijn voor de ontwikkeling van organisaties. Daarnaast groeien de vaste en flexibele schil steeds meer naar elkaar toe. Hierdoor raakt het managen omtrent de sourcing van professionals meerdere bedrijfsonderdelen.

Niels Huismans, Business Developer van FastFlex: “Wij zien vaak dat het integreren van een bedrijfsbrede sourcing aanpak onderbelicht is binnen organisaties. Het is essentieel dat HR en inkoop samen sourcing oppakken, maar in de praktijk gebeurt dit niet. Wat ons opvalt is dat bedrijven wel flexibel willen worden, maar nog geen idee hebben hoe ze dat moeten aanpakken. De ultieme flexorganisatie lijkt onhaalbaar, maar door relatief simpele handelingen kunnen bedrijven hier wel naar toe groeien. Het belang van sourcing als strategische asset wordt nog te veel onderschat, maar gezien de snel evoluerende markt is een organisatiebrede aanpak van sourcing naar mijn idee belangrijker dan ooit.”

Bron: FastFlex, 28 oktober 2014

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek