loading
views

Check Je Werkstress Week van 3 t/m 6 november

Check Je Werkstress Week van 3 t/m 6 november

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil, in samenwerking met Focal Point, bijdragen aan het aanpakken van werkstress.

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werk gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1.

Van 3 tot en met 6 november organiseert het ministerie daarom samen met minister Asscher daarom de Check Je Werkstress Week. Tijdens deze week wordt er samen met ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel en diverse bedrijven zoals ING, De Baak, Siemens, Amphia Ziekenhuis en Horizon College aandacht besteed aan werkstress.

Check je Werkstress in Nederland
In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen vele organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.

Bedrijven geven het goede voorbeeld
Verschillende bedrijven geven het goede voorbeeld tijdens de Check je Werkstress week. Ze gaan in gesprek met hun werknemers over werkstress, organiseren bijeenkomsten over werkstress, ruilen een dag van baan om werkplezier en motivatie te verhogen en bevorderen een gezonde leefstijl door looplunches te organiseren. Voor het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kijk op www.checkjewerkstress.nl

Check Je Werkstress Week
Tijdens de week zullen verschillende thema’s omtrent werkstress aan bod komen:
• Maandag 3 november – Check Je Werkstress. minister Asscher trapt vandaag de week af op een conferentie in Amsterdam met 300 werkgevers en HR professionals.
• Dinsdag 4 november – Check Je Werkplezier. Plezier op je werk houdt stress ver weg. Maar hoe houd je plezier in je werk? Dit kan bijvoorbeeld door een jobswap. Onder anderen Arko van Brakel (directeur van De Baak) en het managementteam van het Elkerliek Ziekenhuis doen mee aan de jobswap
• Woensdag 5 november – Check Je Beweging. Sporten is gezond en houdt je brein fit. En dat helpt tegen stress. Daarom geeft Leontien van Moorsel een sportclinic bij onder andere Accenture.
• Donderdag 6 november – Check Elkaar. Werkstress bespreekbaar maken, hoe doe je dat? Vandaag gaan bij veel bedrijven medewerkers met elkaar in gesprek.

Bron: Check je werkstress, oktober 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek