loading
views

Flexpoint neemt Trace over

Flexpoint neemt Trace over

Flexpoint heeft een principe akkoord voor de overname van het Waalse overheidsbedrijf Trace.

Vandaag kondigt HR-dienstverlener Flexpoint Holding BV een principe akkoord aan inzake de overname van het Waalse overheidsbedrijf Trace (interim, dienstencheques, outplacement en coaching ) aan. Voor Flexpoint betekent dit een forse stijging van de omzet.

De overname betekent dat Flexpoint in België in één klap meer dan dubbel zo groot wordt. Bovendien positioneert het bedrijf zich nu als nationale speler, vertelt CEO Jos Gilissen (Flexpoint Holding): “In 2014 stevent Flexpoint in België af op een omzet van ongeveer 60 miljoen euro. Met de overname van Trace stijgt deze plotsklaps tot 120 miljoen euro. Met deze overname zijn we nu duidelijk aanwezig aan beide kanten van de taalgrens.”

Wallonië is geen onbekend terrein voor de HR-dienstverlener: “Wij zijn al een hele tijd actief in Wallonië. Zo zijn we marktleider in de provincie Luik inzake dienstencheques, nadat we hier de voorbije twee jaar zes bedrijven overnamen. Flexpoint beschikt op die manier al over kantoren in Luik, Chênée, Visé, Theux, Grâce-Hollogne, Soumagne, Wanze, Verviers, Incourt, Waremme en Hannuit.“

1700 uitzendkrachten
Trace krijgt met deze transactie een nieuwe toekomst, na enkele moeilijke jaren. Het Waals Gewest startte het bedrijf in maart 2003 op als interimkantoor. Momenteel heeft Trace gemiddeld 1700 uitzendkrachten op weekbasis aan het werk. Daarnaast zijn er ook een 1000-tal dienstencheque-werknemers in dienst. Tenslotte tellen de 12 kantoren van Trace, gespreid over Brussel en Wallonië, in totaal 121 werknemers.

Directeur Claude Jacqmin (Trace) is verheugd dat het bedrijf gered is: “Eén van de redenen waarom we voor Flexpoint kozen, is dat zij het volledige bedrijf overnemen. Zowel het voortbestaan van de interim- als van de dienstencheque-afdeling is dus gegarandeerd. Samen met onze nieuwe partner willen we aanknopen met groei. Op lange termijn is dat de beste garantie voor werkgelegenheid.”

Geleidelijke aanpak
Jos Gilissen (Flexpoint Holding) vult aan: “We kiezen voor een geleidelijke aanpak. Zo behouden we de naam Trace en blijft de hoofdzetel in Charleroi. Stap voor stap bouwen we aan een gezond bedrijf, in overleg met de vakbonden en het Waalse Gewest. Flexpoint toont in Vlaanderen dat het succesvol kan zijn, door aan een scherpe prijs maximale kwaliteit en service te leveren. Omdat Trace en Flexpoint qua activiteit en schaalgrootte heel vergelijkbaar zijn, zijn we ervan overtuigd dat onze aanpak hier ook zal aanslaan.”

Waals Gewest blijft voorlopig aandeelhouder
Het Waals Gewest blijft de eerste drie jaar aan boord als aandeelhouder. De Waalse overheid, voordien voor 99% eigenaar, behoudt nog 20% van de aandelen. Gilissen stelt: “Na 3 jaar bestaat de mogelijkheid om onze participatie tot 100% te herzien. Als aandeelhouder stimuleren we overleg en waken we maximaal over het behoud van de werkgelegenheid. Er is grote tevredenheid dat een privé-partner de schouders onder Trace zet. Bovendien koesteren we groeiambitie, dus heeft het personeel een mooi perspectief.”

Bron: Flexpoint, 20 oktober 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek