loading
views

Jonge IT-talenten vinden werkomgeving niet optimaal

Jonge IT-talenten vinden werkomgeving niet optimaal

De werkomgeving van IT-organisaties blijkt lang niet altijd goed aan te sluiten op de ideale werkomgeving van jong hoogopgeleid IT-talent.

Zo geeft ruim 60 procent van de IT-starters aan dat ze het liefst individueel willen werken. Dit staat in contrast met 26 procent van de IT-organisaties die ingericht is op individuele arbeid. Dit blijkt uit onderzoek naar de mate waarin IT-organisaties aansluiten op de behoefte van jonge IT’ers, uitgevoerd door Procam, ontwikkelaar van talentenprogramma’s voor jong hoogopgeleid IT-talent. Voor het onderzoek zijn 1.000 hoogopgeleide starters op de IT-arbeidsmarkt en 110 CIO’s, HR-managers en IT-managers ondervraagd via de TalentTool en de Pre-flight checklist.

Iedereen wil Het Nieuwe Werken
Ondanks dat de wensen van IT-organisaties en IT-talent wat betreft individueel werken uiteen lopen, hebben ze wel dezelfde wensen als het gaat om Het Nieuwe Werken. Dit is populair onder beide partijen. 90 procent van de IT-starters geeft aan graag te willen werken volgens dit principe. IT-organisaties sluiten goed op deze wens aan, ruim 70 procent heeft Het Nieuwe Werken reeds doorgevoerd.

George van Buysrogge, oprichter/directeur van Procam: “Voor organisaties is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van jong IT-talent en hier zo nodig op in te spelen. Dit maakt de organisatie dynamisch en het leidt tot een prettige werkplek voor jonge starters.”

Bron: Procam, 6 augustus 2014

Reageren:

*

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek