loading
views

YoungCapital goed in maatwerk – Flexspecialist van het Jaar 2014

YoungCapital goed in maatwerk – Flexspecialist van het Jaar 2014

YoungCapital won de verkiezing Flexspecialist van het Jaar 2014

Interview met Ineke Kooistra, CEO YoungCapital.

We werken voortdurend aan procesoptimalisatie. Daardoor kunnen we betaalbaar maatwerk leveren.

“In de voorgaande twee jaren wisten wij de titel Flexspecialist van het Jaar ook te bemachtigen,” zegt Ineke Kooistra. “Toen hebben we veel plezier beleefd aan het verkiezingstraject. Daarom wilden we dit jaar opnieuw meedoen.”

Ineke Kooistra, CEO YoungCapital

Krachtige database
“Ook nu hebben we de kracht van onze database optimaal ingezet om zoveel mogelijk opdrachtgevers en uitzendkrachten te bereiken. Vorig jaar beoordeelden 800 mensen ons op diverse punten van onze dienstverlening. Dit jaar hebben 2500 mensen gereageerd op de vragenlijst. Dat is bijzonder, want er doen 60 uitzendbureaus mee aan de verkiezing. In totaal hebben alle deelnemende uitzendbureaus 12.000 beoordelingen gegenereerd van klanten en flexkrachten. Even rekenen… gemiddeld 200 reacties per deelnemend bureau. Dat wij 2500 betrokken reacties hebben gekregen vanuit onze doelgroep is geweldig en inspirerend!”

Flexkrachten snel uitbetalen
“Bij de beoordeling gaven onze uitzendkrachten aan, dat zij heel tevreden zijn met het feit dat we zo snel loon uitbetalen. Wij regelen uitbetaling van loon op dagbasis, als uitzendkrachten dat willen. Studenten vinden het prettig als ze al binnen een dag, nadat ze hebben gewerkt, het geld op hun rekening krijgen. Gedetacheerde mensen via YoungCapital geven doorgaans de voorkeur aan uitbetaling van het loon per 4 weken.
Werkgevers geven aan dat zij de snelheid waarmee wij flexkrachten aanbieden, zeer waarderen.”

Volgende stappen?
“Omzetgroei door procesoptimalisatie, niet zozeer door ons team recruiters uit te breiden.
Onze Next Step 2013-2015 wordt nu uitgevoerd. Lees meer
Zelf werk ik twee jaar vooruit. Ik houd me bezig met de invulling van onze Next Step 2015-2017, waarbij ik zeer veel mogelijkheden zie voor YoungCapital.”

eHIRE – dit jaar live
“De extra service die we dit jaar bieden heet eHIRE.
Na de zomer zetten we die tool live. Op dit moment draaien wij de pilots met enkele opdrachtgevers en uitzendkrachten. De website voor de eHIRE webshop en de afhandeling van contracten in de backoffice staan al klaar.”

eHIRE, rechtstreeks freelancers of uitzendkrachten inhuren via database YoungCapital

Rechtstreeks flexkrachten zoeken in database
“Wij maken met eHIRE onze database transparant en rechtstreeks doorzoekbaar voor klanten. MKB-organisaties kunnen hiermee zelf kandidaten zoeken en contracteren.

Daardoor kan een opdrachtgever op maandagochtend bepalen welke uitzendkrachten hij nodig heeft. Hij zoekt hen meteen op in de database en kan met hen chatten over de inhoud van het werk, de voorwaarden en de beschikbaarheid. Diezelfde avond kunnen ze dan al bij de opdrachtgever aan het werk, zonder tussenkomst van een intercedent.
Op de achtergrond zorgen wij voor de webcare van het platform en indien gewenst voor de administratieve afhandeling.

We richten ons hiermee op de doelgroep die zelf wil kiezen en de inhuur ook zelf wil afhandelen.
eHIRE is interessant voor klanten die met eigen recruiters werken of voor grote bedrijven met een eigen recruitmentafdeling.
We denken dat dit ook tegemoet komt aan de behoefte van MKB-organisaties met een kleine p&o afdeling.
Eénpitters, zelfstandige ondernemers, die voor korte tijd een flexkracht willen inhuren voor een taak of project, kunnen eveneens gebruik maken van de database in eHIRE.

Gewoon uitzenden aanvragen bij onze intercedenten, blijft natuurlijk ook mogelijk.

eHIRE, webshop en marktplaats
“In Amerika zie je het concept e-hiring al regelmatig, maar wij richten het op een unieke manier in. Vanuit onze database zijn we in staat om heel veel gegevens aan elkaar te koppelen zodat we unieke profielen kunnen aanbieden.”

YoungCapital Professionals leidt schaarse ICT’ers op
“Dat is heel handig als je schaarse professionals nodig hebt. Op dit moment is er een schreeuwende behoefte aan ICT’ers en software developers. De prijs voor deze professionals wordt door de markt opgedreven. Bij YoungCapital Professionals stellen we op verzoek van klanten groepjes ICT-professionals samen, die speciaal door en voor de klant worden opgeleid. De profielen van deze kandidaten vinden we met behulp van de enorme hoeveelheid details in onze database. Voor bepaalde ICT-specialisaties vragen wij bijvoorbeeld aan wiskundigen of natuurkundigen of ze interesse hebben om voor een bepaalde ICT-specialisatie te worden opgeleid. De klant kan deze opgeleide IT-professionals vervolgens tegen normale bedragen overnemen. Wij zijn zakelijk, maar schroeven de prijs niet op, omdat ICT’ers gewild en schaars zijn. We denken liever pragmatisch mee met onze opdrachtgevers.

Op een soortgelijke manier zetten we ook via YoungCapital Professionals Finance-specialisten en Engineers in de markt. We vragen onze klanten hoe we hen nog beter kunnen helpen en realiseren dat. Dat stimuleert tegelijkertijd de groei van onze database.”

Aanbod van zzp’ers
“Via de webshop eHIRE bieden we straks ook freelancers aan. Klanten kunnen zelf kiezen of ze een uitzendkracht of een freelancer willen inhuren. De benodigde VAR-verklaring is in onze site meteen te checken. Jongeren die zich bij ons inschrijven en werk zoeken, laten wij nu ook standaard kiezen of ze aan de slag willen als freelancer of als uitzendkracht. Zo bieden we aan al onze contacten volwassen keuzemogelijkheden.”

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek