loading
views

Stakingsmelding: Xerox

Stakingsmelding: Xerox

Vanaf donderdag 27 maart staken de werknemers van Xerox Manufacturing Venray (Xerox) 24 uur vanaf 14.00 uur. Dit meld FNV Bondgenoten.

FNV-arbeidsvoorwaardencoördinator Mariëtte Patijn spreekt de stakers in Venray toe. Volgens de vakbond is het enige waar de directie naar luistert de rekenmachine en is kostenreductie is het toverwoord.

Vanaf dinsdag 18 maart tot en met donderdag 20 maart vonden er al  ‘knipperlichtstakingen’ plaats bij Xerox.

Conflict wordt groter
Tijdens de eerdere stakingen zette de directie bestaande uitzendkrachten in op werk dat door de stakers was neergelegd. Volgens de werknemers misbruikte de directie de kwetsbare positie van uitzendkrachten om alsnog opgelopen schade van de staking te verminderen. Ook viel het slecht bij de vakbond dat de Amerikaanse Raad van Bestuur (RvB) vorig jaar een bonus van 35 miljoen dollar opstreek.

Koopkracht en echte banen
Naast een verbetering van de koopkracht wil de vakbond dat de positie van uitzendkrachten verbeterd. Van de 850 werknemers werkt circa 350 op basis van een tijdelijk contract of via een uitzendbureau. Maar sommigen van hen werken al jarenlang bij Xerox.

Bron: FNV Bondgenoten, 26 maart 2014


Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

Meer over de Waadi

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek