loading
views

Processionals – carrièremakers voor de procesindustrie

Processionals – carrièremakers voor de procesindustrie

Processionals – droombanen in de procesindustrie
Bijna vier jaar geleden zijn Arjen Stremmelaar en Johan Tol gestart met Processionals.

Vanuit Apeldoorn bemiddelen zij personeel voor de procesindustrie.

Goede reputatie werkt als een olievlek

Wat vervaardigt de procesindustrie?
De procesindustrie is een verzamelnaam voor bedrijven uit verschillende branches. Deze specifieke industrie kenmerkt zich door de vervaardiging van grondstoffen, producten en halffabricaten op basis van vol- of semicontinue productie. Gedurende het productieproces worden basisproducten of ingrediënten onder andere chemisch, biologisch of fysisch bewerkt om tot het eindproduct te komen. Als eindproduct kan dan onder andere gedacht worden aan elektriciteit, kunststofgranulaat, voeding, papier of karton.
Producten die in de procesindustrie worden vervaardigd, verschillen enorm. Ook de bedrijven binnen de procesindustriële branches laten zich niet of nauwelijks met elkaar vergelijken vanwege de diversiteit van zowel product als proces. Juist daarom is een gespecialiseerd arbeidsbemiddelingsbureau in deze branche zo belangrijk.
Processionals

Niche middelbaar en hoger operationeel technisch personeel
Processionals is actief in de niche van operationeel technisch personeel op MBO (niveau 3 en 4) en HBO niveau. Denk aan procesoperators, shiftleaders, technologen, technicians, engineers, operations managers en maintenance managers.

Processionals, locatie Apeldoorn

Al ruim 250 kandidaten vonden een baan via Processionals.

Arjen Stremmelaar en Johan Tol
Ze kennen elkaar uit Zwolle, waar Arjen de studie Technische Bedrijfskunde volgde en Johan de studie Management, Economie en Recht deed. Johan Tol begon zijn loopbaan in de detachering in de regio Rotterdam, waar hij een vestiging startte voor een detacheringsbureau in de procesindustrie. Na enige tijd ontstond het verlangen om een eigen onderneming te beginnen. Zijn compagnon Stremmelaar, op dat moment werkzaam als project manager, zag er ook kansen voor. Samen hebben ze het businessplan uitgewerkt en de stap gezet.

Johan Tol: “Het is een prachtig vakgebied, dat ten onrechte kampt met een imago probleem. Wij vinden dat het werk in de techniek waardering verdient. Het is allang geen ‘vieze handen’ werk meer. Je werkt als procesoperator met dure installaties, complexe processen en draagt veel verantwoordelijkheid. Het is hoog kwalitatief werk waar veel vraag naar is en waar je een goede boterham mee kunt verdienen.”

‘Het is een prachtig vakgebied’

Kennis van zaken
Arjen Stremmelaar: “De functies zijn heel divers, net als de kennis en ervaring die je ervoor nodig hebt. Voor je volledig bent ingewerkt in een functie ben je al snel 2 tot 5 jaar verder. Daarom leveren wij met onze kennis van zaken veel toegevoegde waarde. Wij kennen de opleidingen, we weten precies welke modules er zijn en welke kennis een kandidaat in zijn opleiding moeten hebben meegekregen om in een specifiek proces aan de slag te kunnen. Dat maakt ons interessant voor de opdrachtgever en voor de kandidaat.

Arjen Stremmelaar (links) en Johan Tol (rechts), Processionals

Visie op ontwikkelingen
Johan Tol: “Wij weten de periode van een inwerktraject soms te halveren door het selecteren van de juiste kandidaat voor de job. We bekijken de ontwikkelingen binnen de industrie in de komende 5 tot 10 jaar. Vanuit die visie kiezen wij onze kandidaten zorgvuldig, zodat we met onze dienstverlening nauw aansluiten bij vraag. Daarom worden we steeds opnieuw benaderd door opdrachtgevers.
Ook kandidaten zijn enthousiast. Ze merken dat wij oog hebben voor de mogelijkheden in hun loopbaan. Zij bevelen ons aan in hun netwerk.

Spreiding
“We zijn bij de start begonnen met het leveren van personeel voor de procesindustrie in de regio’s Gelderland en Overijssel, maar al gauw breidde de vraag zich uit als een olievlek.
We werken voor FrieslandCampina, Akzo Nobel, Aviko, noem alle grote agglomeraten uit de regio maar op. Toen bleek dat wij uitstekende medewerkers leveren, ging dat nieuws rond bij vestigingen van deze organisaties overal in het land. Inmiddels leveren we personeel in Noord-, Oost- en Midden-Nederland, van de Waddenzee tot aan de kop van Limburg.”

Welke HR issues spelen er?
“De opleidingen zijn heel divers en moeten allemaal worden aangevuld met specifieke leerwerkplekervaring. Medewerkers ontwikkelen per functie een eigen kennisprofiel. Het is niet zo dat je met een VAPRO achtergrond zowel kunt werken in de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie, energiecentrales, of waar dan ook. Je hebt altijd een specifieke combinatie van opleiding en werkervaring nodig voor de specifieke installaties en systemen waarmee je werkt.
Begin van dit jaar bleek uit onderzoek van het UWV dat er personeelstekorten ontstaan in de procesindustrie.
Er is vergrijzing, oudere medewerkers gaan met pensioen of moeten worden bijgeschoold vanwege toenemende automatisering. De belangstelling van jonge nieuwe instroom weegt vaak niet op tegen de uitstroom en de vraag. Het aantal technische opleidingen is beperkt als gevolg van het imago probleem van deze industrie. Deze industrie worstelt daarom met diverse uitdagingen op het gebied van hrm.”

Aanstekelijk enthousiasme
Processionals zet zich op termijn graag in voor promotie van het vakgebied en promotie van technische opleidingen voor de Procesindustrie.
Arjen Stremmelaar en Johan Tol dragen het vak een zeer warm hart toe. Wie met hen in gesprek gaat, merkt hun zorgvuldigheid én hun enorme enthousiasme. Dat werkt aanstekelijk en geeft ook vertrouwen. Precies wat deze industrie nodig heeft.

Interview: Hinke Wever, FlexNieuws

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek