loading
views

Randstad: gezonde leefstijl verbetert prestaties werknemers

Randstad: gezonde leefstijl verbetert prestaties werknemers

Een gezonde leefstijl leidt tot betere prestaties van werknemers.

70 % van de werknemers wereldwijd geeft aan dat zij beter presteren op het werk wanneer ze regelmatig sporten, volgens de jongste Randstad Workmonitor enquête, uitgevoerd in 33 landen.

Latijns-Amerika en Azië scoren zeer hoog op dit punt. België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk scoren onder het wereldwijde gemiddelde, hoewel nog steeds meer dan de helft van de medewerkers het met deze stelling eens is (53-56 %).

Vertrouwen werknemers stabiel
Het niveau van vertrouwen in het vinden van een nieuwe (andere of vergelijkbare ) baan binnen 6 maanden is licht gestegen met 1 % met een paar regionale verschillen. Het vertrouwen van werknemers in het vinden van een vergelijkbare baan bij een andere werkgever is toegenomen in Duitsland (9 %), Griekenland (+8 %) en de VS (5 %) en daalde in Maleisië (-9 %). Het vertrouwen in het vinden van een andere baan is gestegen in Denemarken (8 %) en Polen (+7 %) en daalde in Zweden (-8 %) en opnieuw Maleisië (-8 %). Net als in het vorige kwartaal is 8% van de ondervraagden bang voor het verlies van hun baan.

Tevredenheid werknemers met hun baan
Gemiddeld zijn medewerkers heel tevreden met hun huidige werkgever. Het meest tevreden is men in Zwitserland (82%), Mexico (81%) en Maleisië (80 %).

Meer focus op promotie in Denemarken, Spanje en de VS
In Europa zijn de medewerkers in Italië en Turkije het meest gericht op het behalen van promotie.
Medewerkers in de Scandinavische landen zijn daar het minst mee bezig. In Denemarken is er een stijging van 12 % ten opzichte van het laatste kwartaal van 2013 en in Spanje +7 %. Ook medewerkers in de VS verlangen nu meer dan eind 2013 naar promotie (+6%).

Bron: Randstad.com, 11 maart 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek