loading
views

Randstad omzet Q4 2013: + 2,2 %

Randstad omzet Q4 2013: + 2,2 %

Randstad zag in Q4 een lichte groei van de omzet en verwacht dat het herstel de komende tijd geleidelijk doorzet. 

Winstgevendheid
Randstad realiseerde een nettowinst van 57 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies van 97 miljoen werd geïncasseerd. Het onderliggende bedrijfsresultaat verbeterde met dezelfde marge tot 157,1 miljoen euro. Randstad boekte in het vierde kwartaal een omzet van 4,28 miljard euro. Dat was 1 procent meer dan een jaar eerder.

In heel 2013 zakte de omzet van Randstad met 3 procent tot 16,6 miljard euro. De nettowinst was vorig jaar met 231 miljoen euro ruim zes keer groter dan in 2012.

Aanhoudend herstel
De groei van Randstad wordt in de meeste markten gestuwd door vraag naar uitzendkrachten vanuit de industrie. Voorlopig verwacht Randstad geen versnelling van de groei, maar de meeste indicatoren wijzen op een aanhoudend geleidelijk herstel. De groei wordt gestuwd door de vraag naar uitzendkrachten

Omzet Nederland gestabiliseerd
De omzet in Nederland stabiliseerde in het vierde kwartaal.  In Frankrijk namen de opbrengsten met 2 procent af, net als in de Verenigde Staten. De Duitse markt groeide met 9 procent.

Afscheid Ben Noteboom
Jacques van den Broek volgt Ben Noteboom na volgende week op. Noteboom tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2013: ”Ik laat het bedrijf in ‘uitstekende staat’ achter”.

Bron: Randstad, 20 februari 2014

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek